için kaldı

Ahmet Hakan: Yahu Ece Üner, bir ahlaksızlık gördüğünde aklına niye Müslümanlık geliyor ki senin?

İki isim arasında coronavirüs üzerinden başlayan ahlak tartışması yaşanıyor. Ece Üner, coronavirüs fırsatçılarına gösterdiği tepkiyi köşesinde yorumlayan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan'a Show Ana Haber'de Hakan'ın 2017 yılında yazdığı yazısı üzerinden yanıt verdi. Hakan, bugünkü köşesinde Üner'in yanıtına ilişkin "Yahu Ece Üner, bir ahlaksızlık gördüğünde aklına niye Müslümanlık geliyor ki senin?" diye sordu. 

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Yahu Ece Üner, bir ahlaksızlık gördüğünde aklına niye Müslümanlık geliyor ki senin?

Coronavirüs nedeniyle yapılan fahiş zamlara verdiği tepki sırasında kullandığı kelimeler nedeniyle Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın eleştirilerinin hedefi olan Show Tv Ana Haber Spikeri Ece Üner'den canlı yayında cevap geldi.

Dinin ahlak kısmının akıldan çıkarılabildiğini kaydeden Üner, Ahmet Hakan'a daha önceki bir yazısını hatırlatarak "Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi birini doğru anlamak bir idrak sorunu kadar belki daha fazla bir niyet ve bir ahlak sorunu" dedi.

Sayın Ahmet Hakan, bu yazınızdan yola çıkarak toplumun kutuplaştığı bir dönemden geçerken, sözlerimi tamamen çarpıtıp, saptırıp bunu yaparken de büyük haksızlık yaparken, bu yaptığınız sizin tanımladığınız Müslümanlığa sığar mı? Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi birini doğru anlamak bir idrak sorunu kadar belki daha fazla bir niyet ve bir ahlak sorunu. Sizden de böylesi bir duruş beklerdim. Niye derseniz, kişi karşısındakini kendi gibi bilir. Çünkü ben günün adamı değil hakikatin adamı olmaya çalışıyorum. Biliyorum ki, gün değişiyor, hakikat değişmiyor. Size de tavsiye ediyorum.

AHLAKSIZLIK GÖRDÜĞÜNDE NEDEN AKLINA MÜSLÜMANLIK GELİYOR Kİ?

Ahmet Hakan, Üner'in bu sözlerine "Yahu Ece Üner! Bir sahtekârlık, bir fırsatçılık, bir ahlaksızlık gördüğünde aklına niye Müslümanlık geliyor ki senin?" diye sordu. Sözlerinin devamında Hakan, "Müslümanlığımızın güzel ahlaktaki belirleyiciliğine işaret etmeye hiç mi hiç gerek duymazken..." diye devam eden Hakan "Televizyondaki bir haber sunucusunun 'Sorsan hepimiz Hristiyanı. Ama gel gör ki kilise haftada bir gün, ahlak ise haftanın yedi günü farz' diyen bir spikere Batı'da 'gülerler" ifadelerini kullandı. 

Hakan şöyle devam etti:

Ama bütün bunlar Müslümanlık iddiasında bulunup da ahlakı öncelemeyen tiplerin var olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii...

Bir dinleri olduğu için ahlaka ihtiyaç duymayan tipler var. Ama Ece Üner’in söz konusu ettiği fırsatçıların, söz konusu ettiği sahtekârların, söz konusu ettiği ahlaksızların onlar olup olmadığı belli değil.

ÜNER'İN DÜN AKŞAM CEVAP VERDİĞİ AHMET HAKAN İLK YAZISINDA NE DEMİŞTİ?

Hakan, Üner’in ‘coronavirüs fırsatçıları’ için “Namaz beş vakit, ahlak 24 saat farzdır” dediğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Namaz kıldığı halde ahlaksızlık yapanlar var, doğru! Dinin ahlak boyutunu bir tarafa bırakıp sadece şekle abananlar var, doğru! Namaza niyaza odaklanıp yalana dolana sarılanlar var, doğru! Bir dinleri olduğu için ahlaka gerek duymayanlar var, doğru!

Bunların hepsi doğru ama benim anlamadığım husus şu:


“Namaz kılıyorsunuz ama asıl ahlaklı olmanız lazım” diyerek korona fırsatçılarına laf sokan Ece Üner’in elinde...


Fırsatçıların günde beş vakit namaz kıldıklarına dair bir veri mi var?


Ne yani?


Hem fırsatçılık yapıp hem de namazdan niyazdan uzak olmak söz konusu olamaz mı?
O korona fırsatçısı sahtekârların, dinden diyanetten uzak kimseler olma ihtimali yok mu?


Bizdeki seküler kesimlerde...


Öteden beri...


Ahlaksızlık yapanların, sahtekârlık yapanların, fırsatçılık yapanların alayının namazında niyazında insanlar olduğu yönünde...


İnsaftan, vicdandan, terbiyeden ve ahlaktan yoksun çok yerleşik bir önyargı vardır.
O çirkin önyargı, galiba Ece Üner’de de var biraz.


Ne hazin! Ne ayıp! Ne kötü!

SONRAKİ HABER