Yaptırımlar kalktı

Beyaz Saray’da konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki harekâtı durdurduğunu, ateşkesin kalıcı olacağını ve Türkiye’ye operasyon nedeniyle getirilen yaptırımların kaldırıldığını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yaptırımlar kalktı

ABD Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı harekâtının başlamasının ardından Türkiye’ye yönelik getirdiği yaptırımların tamamen kaldırılacağını açıkladı. Türkiye’nin operasyonu gerekçe gösterilerek 3 bakan ve 2 bakanlık yaptırım listesine alınmış, Türkiye-ABD arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma yönündeki müzakereler durdurulmuş, ayrıca Türkiye’den çelik ithalatında gümrük vergisi yüzde 25’ten yüzde 50’ye yükseltilmişti.

Türkiye’nin 5 gün boyunca operasyona ara verdiğini, bugün ise oluşan yeni durum nedeniyle ateşkesin kalıcı hâle geldiğini söyleyen Trump, yaptırımların kaldırılacağını duyurdu. Trump’ın konuşmasının hemen ardından ABD Hazine Bakanlığı, bakan ve bakanlıklara yönelik yaptırımların kaldırıldığını ilan etti. Bu gelişmenin ardından dolar/TL kuru yüzde 1.30 civarında düşüşle 5.73 seviyesine geriledi. Trump Beyaz Saray’daki konuşmasında özetle şunları söyledi:

‘KALICI OLACAĞINA İNANIYORUM’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER