için kaldı

İthalatta haksız rekabete karşı soruşturma

Tayland menşeli bazı cam elyafı takviye malzemeleri ithalatında önlemlerin etkisiz kılınması şüphesine karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İthalatta haksız rekabete karşı soruşturma

Ticaret Bakanlığının "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, daha önce Çin menşeli bazı cam elyafı takviye malzemelerinin ithalatında dampinge karşı kesin önlem oranlarının CIF bedelinin yüzde 24,50'si ve yüzde 35,75'i olmak üzere yeniden belirlendiği hatırlatıldı.

Yapılan inceleme sonucunda, Tayland menşeli cam elyafı takviye malzemeleri (boru ve tüplerin izolasyonuna mahsus kokiller ve mahfazalar ile taşlama ve kesici disklerde kullanılan delikli disk şeklindeki cam dokuma hariç) tanımlı eşya için önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılması kararlaştırıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER