Derbide ilk düdük çaldı!

Süper Lig'de 26. haftanın en kritik maçında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk ediyor. Corona virüsü tedbirleri kapsamında mücadele seyircisiz oynanan karşılaşma saat 19.00'da başladı.

GASTE24 GASTE24
Derbide ilk düdük çaldı!

Süper Lig'de 26. haftanın en kritik müsabakasında bu akşam Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Corona virüsü tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan derbi saat 19.00'da başladı.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ: 0-0

*İlk yarı oynanıyor

 İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera - Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Lemina, Seri, Ömer Bayram, Feghouli, Onyekuru, Falcao

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Caner, Elneny, Atiba, Tyler Boyd, Boateng, Nkoudou, Burak Yılmaz

MAÇTAN NOTLAR

En son 2007'de
Galatasaray ile Beşiktaş en son 2007-08 sezonunda bir derbiyi seyircisiz oynamışlardı. 2006-07 sezonunda 33. haftadaki Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle ceza alan Galatasaray, 5 maç ceza almıştı.

2007-08 sezonunda da o dönem Ali Sami Yen'de 29 Eylül 2007'de oynanan derbiyi Galatasaray, Beşiktaş'a karşı 2-1 kazanmıştı.

Soğuk şanssızlığı

İstanbul'da hava sıcaklığının dün itibariyle 10 derece birden düşmesi herkesi etkiledi. Hem futbolcular hem teknik heyetler hem de statta görevli herkes soğuk havadan nasibini aldı.

Yağmurun da artmasıyla zor şartlar baş gösterdi. Koronavirüs korkusunu da taşıyan takımlar soğuk hava nedeniyle tedirgindi. 

Falcao'dan uyarı

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Radamel Falcao, kritik mücadele öncesi sosyal medyadan özel bir mesaj paylaştı.

İstanbul fotoğrafıyla beraber Koronavirüs önlemlerine değinen Falcao, "Lütfen belirlenen kurallara uyun ve tüm talimatları takip edin. Ellerinizi yıkamayı unutmayın" diyerek virüsle mücadeleyi işaret etti. 

Uyarılara rağmen geldiler

Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü'nden yapılan tüm uyarılara rağmen bazı taraftarlar Ümraniye'de tesislerin önünde takımı stada uğurladı.

50 kadar taraftar, takım otobüsünün çıkış anında meşaleler yaktı ve tezahüratlarla takımı derbiye yolladı.

Güvenlik önlemleri aksamadı

Derbinin seyircisiz olmasına karşın İstanbul Emniyeti teyakkuzda kalmaya devam etti. Maç gününde sabah saatlerinden itibaren yaklaşık bin tane güvenlik görevlisi yer aldı.

Spor Şube, çevik kuvvet birimleri, polisler ve stadın özel güvenlikleri maçın bitiş anına kadar görev yaptı. 

En ufak bir aksaklığa izin verilmezken, özellikle takım otobüslerinin stada giriş anlarında yoğun bir çalışma yapıldı.

Florya'dan uğurlama
Galatasaray taraftarları kendi sahalarında destekleyemeyecekleri takımlarını Florya'da derbiye uğurladı. 

Meşalelerle gelen sarı-kırmızılı taraftarlar takım otobüsü tesislerden çıktıktan sonra eşlik etti. Meşalelerle ve tezahüratlarla takım otobüsüne bir süre yolda da eşlik edildi.  

Şenol Güneş'ten takip

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş, Galatasaray-Beşiktaş derbisini tribünden takip etti. Şenol Güneş, protokol tribünden karşılaşmayı seyretti. 

Çanakkale destanı unutulmadı

Tribünlerde taraftar olmamasına karşın sarı-kırmızılı taraftar grupları Çanakkale Destanını unutmadı. 18 Mart'ta 105. yılı kutlanacak Çanakkale Zaferi pankartlarla anıldı.

Dev pankartlar tribünlere yerleştirildi. 'Çanakkale Zaferinin 105. Yılında Kahramanlarımızı Saygı ve Rahmet ile Anıyoruz' ve 'Bir Destandır Çanakkale' yazılı pankartlar beğeni topladı. 

Fenerbahçe tarifesi

Beşiktaş ile kritik bir derbi mücadelesinde karşılaşan Galatasaray'da ilk 11 dikkat çekti. Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı 3-1 kazandığı mücadelede olduğu gibi hücuma yatkın bir takım çıkaran sarı-kırmızılılarda Fatih Terim aynı tarifeyi uyguladı.

Seri-Lemina orta sahasına Belhanda eklendi. Hücum üçlüsü; Onyekuru-Feghouli-Falcao'dan oluştu. Fatih Terim; ideal derbi planını bozmadı.

İdeal kadro

Galatasaray deplasmanına gelen Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ideal 11'ini kullandı. Hücum hattında özellikle Boateng-Burak Yılmaz ikilisini bozmayan siyah-beyazlılar; savunma beklerinde de Gökhan ile Caner'i oynattı.

Orta alanda da Atiba-Elneny bozulmazken; kanatlarda Boyd ve Nkoudou vardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER