Arya isminin anlamı nedir? Arya ne demek?

Anne ve baba adayları doğacak çocuklarına isim araştırması yaparken, Arya isminin anlamını merak ediyorlar. Konu hakkında aranan bir diğer konu başlığı da Arya isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Arya isminin anlamı nedir? Arya ne demek

HÜRRİYET HÜRRİYET
Arya isminin anlamı nedir? Arya ne demek?

Arya ismi, son yıllarda kullanılmaya başlanan modern bir isimdir. İsmin kökeni Hint Avrupa dillerine dayanmaktadır. Anlam olarak operadaki bir tür müzik eserini ifade etmektedir. Operada solist eşliğinde seslendirilen kısa bir müzik eseridir. Aynı zamanda denizcilikte de kullanılan bir sözcüktür.

Arya İsminin Özellikleri

Arya ismi, soyluluğu ve asaleti ifade etmektedir. Güçlülüğü, dirayetli olmayı berten bir isimdir. Bu isme sahip olan kimseler, azimli, kararlı ve sebatkar kimselerdir. Yaşamda el attıkları her işte başarılı olurlar. Bu isim neşeyi temsil eder. Aynı zamanda keskin bir zekaya işarettir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER