için kaldı

Erzurum Kongresi ne zaman yapıldı? Erzurum Kongresi tarihi, kararları ve önemi

23 Temmuz-7 Ağustos 1919 tarihleri arasında yapılan Erzurum Kongresi, Kurtuluş mücadelesinde izlenen yolda önemli bir belirleyici olmuştur. Erzurum Kongresi tarihi, önemi, özeti, neden ve sonuçları ile tarihte büyük bir dönüm noktasıdır. İşte, Erzurum Kongresi hakkında tüm detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erzurum Kongresi ne zaman yapıldı? Erzurum Kongresi tarihi, kararları ve önemi

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli adımlarından olup "Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz" kararıyla Milli mücadelenin dönüm noktası olarak Erzurum Kongresi tarihte yerini almıştır.

Erzurum Kongresi Tarihi

Dış devletlerin Osmanlı İmparatorluğu topraklarını paylaşmaya çalıştığı dönemde Mustafa Kemal ve arkadaşlarının çalışmalarıyla yapılmıştır. Kongre, 23 Temmuz Çarşamba günü başlamış olup 7 Ağustos Çarşamba günü sona ermiştir. Önemli kararların alınmış olması nedeniyle Türkiye tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER