Bu kez orada ortaya çıktı! Nadir görülen çocuk hastalığı...

ABD’nin New York kentinde 15 çocuğun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bağlantılı olduğundan şüphenilen nadir görülen bir rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

VATAN VATAN
Bu kez orada ortaya çıktı! Nadir görülen çocuk hastalığı...

New York Sağlık Departmanınca yapılan yazılı açıklamada, 15 çocuğun  "kawasaki sendromu" teşhisiyle hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.   Bu çocuklardan 4’ünün Kovid-19 testinin pozitif çıktığı aktarılan  açıklamada, 6'sında ise virüs bağlantılı antikor tespit edildiği bilgisi  paylaşıldı.   Ayrıca tedavi altına alınan çocuklardan 5'inin solunum cihazına  bağlandığı belirtildi.   Bazı Avrupa ülkelerindeki çocuklarda da benzer semptomlar görüldü   Açıklamada, nadir görülen ve ölümcül olabilen kawasaki hastalığının  yüksek ateş, el ve ayak şişmesi, göz kızarıklığı, lenf bezleri şişliği ve boğazda  iltihaplanma gibi belirtiler gösterdiği ve özellikle 5 yaş altı çocuklarda etkili  olduğu ifade edildi.   Salgının etkili olduğu bazı Avrupa ülkelerindeki çocuklarda da benzer  semptomların görülmesi üzerine sağlık yetkililerinin söz konusu rahatsızlıkla,  Kovid-19 virüsü arasında bir bağ bulunup bulunmadığının araştırıldığı kaydedildi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER