için kaldı

TIR’da 39 ceset bulundu

Dünya, İngiltere’nin Essex bölgesinde bir TIR’da 39 cesedin bulunmasının şokunu yaşıyor. Bulgaristan’dan geldiği sanılan TIR’ın Kuzey İrlanda asıllı şoförü gözaltına alındı. Cesetlerin kaçak göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TIR’da 39 ceset bulundu

İNGİLTERE’nin tüyler ürpertici bir mülteci trajedisine sahne olduğu sanılıyor. Essex’de bir TIR’ın dorsesinde 39 cesedin bulunmasının ardından İngiliz polisi tarihinin en büyük cinayet soruşturmalarından birine başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ‘trajik’ olay karşısında ‘dehşete düştüğünü’ söyledi. Ölenler arasında bir çocuğun da bulunduğu belirtildi. TIR’ın Kuzey İrlanda asıllı 25 yaşındaki şoförü Mo Robinson cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

TIR’ın çekici kısmının Kuzey İrlanda’dan geldiği, kurbanların bulunduğu dorsenin ise Bulgaristan’dan yola çıktığı ve Belçika’nın Zeebrugge Limanı’ndan geçerek Londra yakınlarındaki Purfleet Limanı’ndan İngiltere’ye girdiği açıklandı. Bu, cesetlerin TIR’da en az dört gün kaldığı anlamına geliyor. Bulgaristan Dışişleri Bakanı aracın Bulgaristan’ın Varna kentine kayıtlı olduğu bilgisini verdi.

DONMUŞ OLABİLİRLER

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER