için kaldı

Son dakika... Merkez Bankası corona virüs tedbirlerini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası koronavirüse karşı olarak gün içi ve gecelik vadedeki hazır imkânlar çerçevesinde bankalara ihtiyaç duydukları tüm likidite sağlayacağını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Merkez Bankası corona virüs tedbirlerini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, koronavirüs salgınının küresel  çapta yarattığı belirsizliğin Türkiye ekonomisi üzerindeki olası  olumsuz etkilerinin sınırlandırılması amacıyla bir dizi önlem  alındığını açıkladı.

İşte o açıklama

Koronavirüs (Covid-19) salgınının küresel çapta yarattığı belirsizliğin Türkiye ekonomisi üzerindeki olası olumsuz etkilerinin sınırlandırılması amacıyla, (i) bankaların Türk lirası ve yabancı para likidite yönetiminde esneklik sağlanarak öngörülebilirliğin artırılmasına, (ii) reel sektöre kredi akışının kesintisiz devamını teminen bankalara hedefli ilave likidite imkânları tanınmasına, (iii) reeskont kredi düzenlemeleriyle ihracatçı firmaların nakit akışının desteklenmesine yönelik aşağıdaki tedbirler alınmıştır:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER