için kaldı

Borsa İstanbul satıcılı seyrediyor

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününde negatif seyrediyor. Endeks haftaya yurt dışı borsalardaki pozitif  görünüm ile yükselişle başlamasına karşın Türkiye’nin jeopolitik riskleri nedeniyle 1116 seviyesine kadar çekildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Borsa İstanbul satıcılı seyrediyor

Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Geçtiğimiz hafta sürpriz diyebileceğimiz şekilde TCMB'nin politika  faizini 200 baz puan artırarak faizi %8,25'ten %10,25'e yükseltmesi  ile bu karardan olumlu etkilenen bankacılık hisselerinde ciddi  yükselişler görmüştük.

TCMB’nin faiz kararı sonrasında BDDK'dan gelen normalleşme adımları da bankacılık hisselerini ve BIST 100 endeksini olumlu etkilerken endeks haftaya yurt dışı borsalardaki pozitif  görünüm ile yükselişle başladı.

Doğu Akdeniz’de süren gerilime ek olarak dün Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan sıcak çatışma  haberleri ve Türkiye’nin bu bölgedeki rolü jeopolitik riskimizi  artırmasıyla endekste 1.116 seviyesine kadar geri çekilme gördük.

Endekste satış baskısının artması halinde 1.115 ve 1.109 destek  seviyeleri görülebileceği gibi yukarı yönlü hareketlerde ise 1.125 ve

1.132 direnç seviyelerini takip edeceğiz.

Destekler: 1.115 / 1.109 / 1.102

Dirençler: 1.125 / 1.132 / 1.140 "

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER