Tevekkül ne demek? Tevekkül nedir? Tevekkül TDK kelime anlamı

Tevekkül ne demek sorusu, bu kelimenin anlamı hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. İşte, cümle içerisinde sıkça kullanılmasa da bazı dönemlerde karşımıza çıkan tevekkül kelimesinin TDK kelime anlamı hakkında detaylı bilgiler

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tevekkül ne demek? Tevekkül nedir? Tevekkül TDK kelime anlamı

Tevekkül özellikle İslam dininde kişilerin kaderlerine ve kısmetlerine olan inancın bir sonucu olarak açıklanır. Tevekkül etmek genellikle İslam dininde Allah'a kayıtsız ve şartsız olarak inanmak anlamına gelir. Kısaca kişinin kaderine, bahtına ve Allah'tan gelen her sonuca razı olması ve boyun eğmesi anlamında kullanılır.

Tevekkül Ne Demek?

Tevekkül sözlük anlamı olarak güvenmek, işi ve sonucu başkasına devretmek anlamında kullanılır. Özellikle TDK tarafından yapılan açıklamada sözlük anlamı bu kelimenin "güvenmek ve inanmak" olarak geçmektedir. Diğer anlam olarak ise yapılacak bir iş kalmadıktan sonra olayların akışını Allah'a havale etmek olarak açıklanır. Tevekkül kelimesi daha çok Kuran'da ve dini içeriklerde geçen bir terimdir. Bu nedenle genellikle dini açıklamalar esnasında tevekkül kelimesi daha çok kullanılır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER