Mahkemenin Gezi Parkı davası kararına büyük tepki: 'Apaçık ihanet...'

2013'deki Gezi Parkı olaylarına ilişkin 16 sanıklı davada bugün karar çıktı. Osman Kavala dahil 9 sanık beraat ederken, 7 sanığın ise dosyası ayrıldı. Gezi Parkı davasındaki bu karara aralarında gazetecilerin de bulunduğu pek çok isimden sosyal medyada büyük tepki geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gezi Parkı davasındaki beraat kararına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Bakan Varank, "Terör örgütlerinin panayır alanına dönen Gezi Kalkışması amasız, fakatsız, apaçık bir ihanettir" dedi.

GASTE24 GASTE24
Mahkemenin Gezi Parkı davası kararına büyük tepki: 'Apaçık ihanet...'

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümet'ini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın bügünkü 7. duruşmasında karar çıktı. Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 9 kişiye beraat kararı verilirken 7 firari sanık hakkında çıkarılan yakalama kararları kaldırılarak "ifadelerinin alınmasına yönelik" ayrı ayrı yakalama emri çıkarılmasına hükmedildi.

Gezi Parkı davasındaki bu karara aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok isimden tepki geldi.

İşte o tepkilerden bazıları;    

Gazeteci İbrahim Karagül sosyal medyadan karara isyan etti. Karagül'ün paylaşımı şöyle;

Mahkemenin Gezi Parkı davası kararına büyük tepki: 'Apaçık ihanet...' - Resim : 1

Sabah gazetesinin yazarlarından İdris Kardaş'ta tepkisini sosyal medyadan dile getirdi;

Mahkemenin Gezi Parkı davası kararına büyük tepki: 'Apaçık ihanet...' - Resim : 2

BERAAT KARARINA BAKAN VARANK'TAN SERT TEPKİ: APAÇIK İHANETTİR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gezi Parkı davasındaki beraat kararına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Bakan Varank, "Terör örgütlerinin panayır alanına dönen Gezi Kalkışması amasız, fakatsız, apaçık bir ihanettir" dedi.

İşte Bakan Varank'ın paylaşımı;

Mahkemenin Gezi Parkı davası kararına büyük tepki: 'Apaçık ihanet...' - Resim : 3

DIŞ BASIN GEZİ PARKI DAVASI KARARINI 'SON DAKİKA' OLARAK AKTARDI

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 2019'da açılan davada sanıklar tümü beraat etti, yurt dışında bulunan sanıkların yakalama kararları kaldırıldı. Yaşanan bu gelişmeyi dünya basını 'son dakika' ibaresiyle okurlarına duyurdu.

ABD merkezli haber ajansı Associated Press, "Türk mahkemesi 9 sivil aktivistin terör suçlamalarını akladı" başlığını kullandı. Ajans, "İstanbul'daki mahkeme aralarında iş insanı Osman Kavala’nın da olduğu sanıkların suçlarından beraat ettiğini duyurdu. 16 aktivistin davasını muhalifler, hükümetin muhalefetin sesini bastırmak için kullandığını söylüyordu" ifadesini kullandı.

Kaynak: super haber

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER