İhracatçılar bilgi merkezi kurdu

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar, “Kriz dönemlerinde özellikle ortaya çıkan bilgi kirliliğini önlemeye katkı sağlamak, firmalarımızın hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşabilmesini sağlamak adına hem web sayfamızda hem mobil uygulamamızda koronavirüs bilgi edinme merkezi oluşturduk. Alınan kararlara, yürürlüğe konan uygulamalara, gümrük kapılarındaki son durumlara, açıklamalara ve bilgilendirmelere yer veriyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İhracatçılar bilgi merkezi kurdu

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ilk olarak 31 Aralık 2019 tarihinde Çin’de kendini gösterdiğini hatırlattı ve “İlk vakadan yaklaşık bir ay sonra oldukça uzak bir ülkede, Filipinler’de ve yaklaşık 2.5 ay sonra da Avrupa kıtasında, Fransa’da koronavirüse rastlandı. Bu virüsün çok kısa zamanda yayıldığı anlamına geliyordu. 11 Mart günü ise maalesef ülkemizdeki ilk koronavirüs vakası açıklandı” dedi.

TEDBİRLERİ ALMALIYIZ

Hakkı Bahar, insanların son derece mobil oldukları, sosyal yaşamın uluslararası boyuta ulaştığı, ülke sınırlarının son derece şeffaf hale geldiği günümüz şartlarında virüsün insandan insana çok kolayca ve kısa sürede yayıldığını dile getirdi. “Bu görünmez düşman uzaklık ve sınır tanımıyor, bu nedenle savaşmanın en etkili yolu sosyal mesafeyi korumak ve kişisel temizliğimize özen göstermek” diyen Bahar şöyle devam etti: “Virüse her an yakalanabilecekmiş gibi daha da önemlisi virüsü bir taşıyıcı olarak yayabilecekmişsiz gibi dikkatli davranmak ve bunlara uygun tedbirler almak bu sürecin en önemli anahtarı. Evden çıkmayıp diğer kişilerle temasımızı minimuma indirerek virüsün yayılım alanlarını daraltmak mümkün. Hepimiz için bu önlemleri almak kişisel bir tercih değil bir zorunluluk, bir sorumluluktur. Kendimiz için değilse bile bizler evimizdeyken sokaklarımızı temizleyen, güvenliğimizi sağlayan, marketlerde, eczanelerde ihtiyaçlarımızı temin eden, bizler için hastanelerde görev yapan, hala dışarıda çalışmak zorunda olan insanlar için, çocuklarımız için, büyüklerimiz için zorunlu olmadıkça evde kalmalıyız.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER