için kaldı

Bakan duyurdu: 2.3 milyon haneye daha biner lira verilecek

TRThaber'de koronavirüsle mücadelede alınan tedbir kararları ile ilgili konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "2 milyon 111 bin hanemize biner lira teslim ettik. 2. fazda biner lira daha ulaştıracağız 2,3 milyon haneye biner lira ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

GASTE24 GASTE24
Bakan duyurdu: 2.3 milyon haneye daha biner lira verilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk TRThaber'de açıklama yapıyor.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

Corona virüs salgını başladığından itibaren bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma içerisine girdi. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.Öncelikle evde kalmalarını sağlamak adına raporların geçerli sayılmasına devam edildi. Biz bütün kuruluşlarımızla, Sağlık Bakanlığının kurallarına uymaya devam ediyoruz. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyoruz bütün vatandaşlarımızın.

2.3 milyon haneye biner lira ulaştırmayı hedefliyoruz. 

Kısa çalışma ödeneği faaliyetin tamamen ya da kısmen durması döneminde devreye soktuğumuz bir program. İşsizlik sigorta fonu yüzde 2 işveren, yüzde 1 işçi ve yüzde 1 devlet ile oluşturulan bir fon. Buradan karşılanacak. Brüt yüzde 60 ödenecek. Ancak zaten bu nette yüzde 75. Yani çalışan yüzde 75'ini almış olacak. 1752 ile 4380 lira arasında gelir desteğini çalışanlarımıza sunmuş olacağız. 

Başvuru şartlarını da kolaylaştırdık. Belge sayılarını azalttık. 600 gün prim sayısını 400'e indirdik. Daha fazla çalışanımızın faydalanmasını sağladık. Belge sayısı çok az. Kategoride yer alan ruhsata tabii olduklarını göstermeleri yeterli. Hem İŞKUR'daki çalışma arkadaşlarımız hızlı bir şekilde dönmeye devam ediyor. Hem ekonomik direnç arttırmak hem de çalışanlarımıza destek sağlamak amacıyla yaptık. 

Sektör ayrımı ya da çalışan sayısı ayrımı yok. Yüzde 77'si 10 kişiden az çalışanı olan firmalarımız. Sektör ya da çalışan sayısı kısıtımız yok. Tüm firmalarımıza kısa çalışma ödeneğimize başvuralım. 

3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Formda başlangıç ve bitiş tarihi var. Hangi sürenin dahil edilmesini istediklerini firmalarımız belirtiyor. 3 ay boyunca öyle bir zaman limitimiz yok. 

Ayrıntılar Geliyor...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER