Fitch, OYAK'ın kredi notuna ne verdi?

Dünyanın en büyük 3 kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Ratings, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) uzun vadeli kredi notunu 'durağan' görünüm ile 'BB' olarak teyit etti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Fitch, OYAK'ın kredi notuna ne verdi?

Fitch Ratings, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) uzun vadeli kredi  notunu 'durağan' görünüm ile 'BB' olarak teyit etti.

Fitch, OYAK'ın kredi notlarını Türkiye için BB- olan Ülke Tavanı notunun üzerinde olmasının, OYAK'ın transfer ve konvertibilite risklerini azaltacak, hafifletecek yeterince yapısal güce sahip olmasını yansıttığını vurguladı.

Yapılan değerlendirmede 'durağan' görünümün OYAK'ın güçlü bilançoya ve grubun bağlı ortaklıklarını etkileme ve buradan temettü akışını  kontrol etme kabiliyetine sahip olmasını yansıttığı da belirtildi.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER