Oobleck nedir, nasıl yapılır?

Hem eğlenceli bir deney hem de duyusal oyun olarak en sevilenlerden biri: Oobleck. Yapımı basit, oynaması oldukça keyifli. Montessori Eğitmeni Canan Yelken, çocuklarda bilimsel merak uyandıran bu etkinliğin nasıl yapılacağını anlatıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Oobleck nedir, nasıl yapılır?

Belki çoğumuzun deneyimlediği ama adını bilmediği Oobleck ismi Dr. Seuss’un Bartholomew and the Oobleck kitabından geliyor. Oobleck, Newton yasasına aykırıdır ve bu şekilde hareket etmez; ne tam katıdır ne de tam sıvıdır. Akışkan hamur olarak bilinir. Aslında yapı olarak bataklığı andırıyor. Oobleck karışımından avucumuza alıp sıktığımızda oldukça sert, parmaklarımızı araladığımızda akışkan bir hale dönüşüyor. Karışıma yumruğumuzla vurduğumuzda ise sanki sert bir yüzeye çarpmış hissi uyandırıyor. Çocuklar için müthiş bir deneyim ve uzun süre oynama garantili! Uyarmadı demeyin, epey kirleneceksiniz. İçinde zararlı bir madde yok ama her zamanki gibi yetişkin gözetiminde oynuyoruz.

Oobleck nedir, nasıl yapılır? - Resim : 1

Materyaller

2 su bardağı mısır nişastası

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER