Apple iPhone 5G için ilk ciddi adımı attı

Apple 5G destekli yeni iPhone modeli için sonunda harekete geçti. İşte detaylar.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple iPhone 5G için ilk ciddi adımı attı

Akıllı telefon sektöründeki lider isimlerden biri olan Apple, sonunda 5G için ilk ciddi adımları atmaya başladı. Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz yıl Qualcomm ile yaşadığı sorunlar yüzünden 5G altyapısını oluşturmakta sıkıntılar çekmişti.

Qualcomm Apple’dan bazı patentler için ödeme talep etmiş, Cupertino merkezli şirket de bu ödemeleri reddetmişti. Dolayısıyla aradaki ticari ilişkiler kopma noktasına gelmiş ve iş mahkemeye taşınmıştı.

Apple iPhone 5G için ilk ciddi adımı attı

Apple bu süreçte 5G modemler için Intel’in kapısını çalmış lakin aradığını bulamamıştı. Sektördeki rakiplerinin 5G destekli modelleri ardı ardına satışa sunduklarını gören Tim Cook ve ekibi, el mahkum Qualcomm ile anlaşmak zorunda kalmıştı. Nitekim sonuç olarak Apple, 5G modemler için önündeki engeli Qualcomm ile anlaşarak çözmeyi başardı.

Apple iPhone 5G için ilk ciddi adımı attı - Resim : 1

Şimdi ise Apple’ın önünde başka bir engel bulunuyor. O da Qualcomm’un tasarladığı 5G antenin fazla yer kaplıyor olması. Cupertino merkezli şirkete göre bu anteni kullanmak demek, 5G destekli iPhone modelinin haddinden fazla kalın olması anlamına geliyor.

Bu bağlamda Apple mühendislerinin ellerini taşın altına soktukları ve Qualcomm’un antenine nazaran daha ince bir anten tasarlamak için uğraştıkları söyleniyor.

Eğer Apple mühendislerinin tasarladığı antende herhangi bir sorun çıkmazsa iPhone 5G modelinde bu antenlerden yararlanılacak. Aksi takdirde Apple Qualcomm’a bir miktar daha ödeme yaparak anten haklarını da kiralamak zorunda kalacak.

Kesin olan tek şey ise 2020 iPhone modellerinde 5G desteğinin bulunacağı diyebiliriz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER