ABD'de Türk doktor hayatını kaybetti

ABD'nin New Jersey eyaletinde tedavi ettiği hastalarından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapan Türk doktor Halil Sina Zaim yaşamını yitirdi.

VATAN VATAN
ABD'de Türk doktor hayatını kaybetti

New Jersey Mountain Lakes şehrinde yaşayan Türk vatandaşı Kardiyolog  ve Dahiliye uzmanı 69 yaşındaki Zaim'in, Kovid-19 nedeniyle bir süredir tedavi  gördüğü hastanede vefat ettiği bildirildi.   Zaim'in New York'ta defnedildiği belirtildi.   Ankara'da 1951'de doğan, Türkiye, Kanada, İsviçre, ve ABD'de tıp  eğitimi alan Dr. Zaim'in anısına Türk-Amerikan Tıp Derneği'nce (TAMA) fidan  dikileceği aktarıldı.   Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD genelinde Kovid-19  sebebiyle şu ana kadar New York/New Jersey bölgesinde 19, Chicago'da 3 ve  Florida'da 1 olmak üzere toplam 23 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER