Tarabya İngiliz Okulları Yeniköy Kampüsü Tarihi Binası AB Europa Nostra Ödülüne layık görüldü

Avrupa’nın önde gelen kültürel miras ağı olan Europa Nostra, her yıl Avrupa Birliği’nin Yaratıcı Avrupa Programı’nda yer almayan Avrupa ülkelerindeki öne çıkan başarılı çalışmalara ödül veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tarabya İngiliz Okulları Yeniköy Kampüsü Tarihi Binası AB Europa Nostra Ödülüne layık görüldü

1871 yılında mimar Konstantinos Dimadis tarafından inşa edilen Yeniköy İlkokulu, 1980 yılında kendi kaderine terk edilmiş ve sonuç olarak bu tarihi binada büyük tahripler meydana gelmişti. Aynı bina Tarabya İngiliz Okulları tarafından 2015 yılında kiralandı ve alanında uzman mimarlar ve restorasyon ekiplerince usulüne en uygun şekilde restore edildi. 

Europa Nostra ödül jürisi  “Yeniköy İlkokulu’nun (Zografyon Greek School) mimarisinin iyi korunmuş, tipik bir örneği olduğu, yapının atıl kaldığı dönemin ardından özgün malzemelerine sadık kalınarak yapılan müdahaleler sonucunda karakterine uygun şekilde işlevine kavuşturulduğu” gerekçesiyle çalışmanın ödüle layık olduğunu belirtti.

Tures Turizm Planlama ve Restorasyon Şirketi’nin gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları, yapının işletmecisi olan Horizon Group kuruluşlarından Tarabya Ingiliz Okulları'nın kurucusu Mehmet Gültekin tarafından finanse edilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER