için kaldı

Messi, poşetten formasını yapan Afgan çocukla buluştu

İspanyol kulübü Barcelona'nın Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi, poşetten yaptığı formasıyla çekilmiş fotoğrafları internette yayılan Afgan çocuk ile buluştu.

F5HABER F5HABER
Messi, poşetten formasını yapan Afgan çocukla buluştu

ANKARA (AA) - İspanyol kulübü Barcelona'nın Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi, poşetten yaptığı formasıyla çekilmiş fotoğrafları internette yayılan Afgan çocuk ile buluştu.

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nın organizasyon komitesi, Twitter'daki "roadto2022" isimli hesabından, Messi'nin, Afgan hayranı Murtaza'yı kucağına aldığı görüntüyü paylaştı.

Barcelona'nın, Suudi Arabistan'ın El-Ehli takımıyla yapacağı dostluk maçı için geldiği Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen buluşmaya ilişkin "Dünyanın görmek istediği fotoğraf. Kahramanı Messi ile tanışmak isteyen 6 yaşındaki çocuğun hayali, sonunda gerçek oldu." ifadeleri kullanıldı.

Üstünde "Messi" ve "10" yazan, poşetten yapılmış Arjantin Milli Takımı formasıyla çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yayılan Murtaza'nın, hayranı olduğu Messi ile tanışması için Afganistan Futbol Federasyonu tarafından girişimler başlatılmıştı.

Afganistan'ın Gazni vilayetindeki Caguri ilçesinde yaşayan Murtaza, fotoğraflarının internette yayılması sonrası "Poşetten Messi forması giyen çocuk" olarak ünlenmişti.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

SONRAKİ HABER