Cemal Kaşıkçı, af, öğrenci andı, Bahçeli’nin çıkışı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elde edilen bilgilerin Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın planlı bir şekilde öldürüldüğünü ortaya koyduğunu söyledi, Suudi yönetimine bazı sorular yöneltti. Erdoğan'ın gündeminde 'af ve ant' meseleleri de vardı

F5HABER F5HABER
Cemal Kaşıkçı, af, öğrenci andı, Bahçeli’nin çıkışı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elde edilen bilgilerin Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın planlı bir şekilde öldürüldüğünü ortaya koyduğunu söyledi, Suudi yönetimine bazı sorular yöneltti. Erdoğan'ın gündeminde 'af ve ant' meseleleri de vardı

AK Parti'nin Meclis Grup Toplantısında konuşan Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Cinayetin anlık bir hadiseden kaynaklanmadığı, planlı olduğu yönünde elimizde bilgiler var" dedi. "15 kişi cinayet günü neden İstanbul'da toplanmıştır? Kimden emir almıştır?" diyen Erdoğan, Suudi yönetimine tutuklanan 18 kişinin İstanbul'da yargılanmasını teklif etti.

AF VE ANT MESELELERİ

MHP'nin af teklifine değinen Erdoğan, "Af meselesi ilk gündeme geldiğinde hemen çalışma talimatı verdim ve milletin vicdanını rahatsız edecek neticelere yol açacağını gösterdi. Bunun içinde teklife sıcak bakmadığımızı çeşitli örneklerle anlatmaya çalıştım. Şu ana kadar 50 binin üzerinde sadece cezaevinde uyuşturucu suçlusu var. Allah aşkına buna kader mahkumu diyebilir miyiz? Can alan katillere mi kader mahkumu diyeceğiz? Öbür taraftan hırsızlık, bütün bunları yapanlara mı kader mahkumu diyeceğiz? Biz devlet olarak bir katili affettiğimiz zaman maktulün ailesine acaba bunu nasıl anlatacağız?" dedi.

Danıştay'ın ‘öğrenci andı' kararını eleştiren Cumhurbaşkanı, "Biz 2013'te bu meseleyi çözmüştük. Danıştay, yetki aşımı yaparak maalesef bu konudaki düzenlemeyi iptal etti. Türkiye'yi geldiği yer itibariyle kesinlikle hak etmediği bir tartışmaya sürükleyen bu karar bir takım eski hastalıkların hala bünyemizde yaşadığını gösteriyor. Andı ilk halini Türk Ocaklarını kapatmasıyla bilinen Reşat Galip yazmıştır. İnsanları kafataslarına göre sınıflandıran bu kişi aynı zamanda Türkçe ezan zulmünün de mimarıdır. İstiklal Marşımızın dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız. "Sizin Türkçülük yapma hakkınız var ama öbür tarafta benim Kürt vatandaşlarımızın siz böyle yapınca Kürtçülük hakkı doğar. Bırakalım Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle övünsün. Ama bunu asla ırkçılık yapma boyutuna taşımayalım. İşte bunu yaptığınız anda ayrımcılık yapmış olursunuz. Biz AK Parti olarak bu yanlışın içine düşmedik" diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN BOZDAĞ'A YÖNELİK İTHAMLARI

Bahçeli'nin Bekir Bozdağ'a yönelik ithamlarını yorumlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "
Kusura bakma, benim bakanımın arkasında tamamıyla bizler varız. Bu tehdidi ve hakareti bir Genel Başkana yakıştıramadım. Bu çok çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem" dedi.

BAHÇELi'NİN "
İTTİFAK YOK" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "
Artık bu tür meselelerdeki görüş farklılıklarımızın cumhur ittifakına gölge düşürmesine fırsat vermemeliyiz. Biz cumhur ittifakını ülkemizdeki son yıllardaki kazanımlarından biri olarak görüyor ve geleceğe taşımak istiyoruz. Biz, bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Yerel seçimlerde madem ki biz yolumuza diyorlar, biz de herkes kendi yoluna deriz" diye de ekledi.

(İHA)

SONRAKİ HABER