için kaldı

Diplomata 5 kurşun... ‘Abla burada işler karıştı’

Belarus Büyükelçiliği Müsteşarı Alexander Poganshev’i vurarak intihar eden emekli albayın psikolojik sorun yaşadığı belirtildi. Asansörden inen müsteşara hiçbir şey söylemeden ateş açan albayın ablası “Güvenlikçi beni ‘Burada işler karıştı’ diye çağırdı, cesedi gördüm. Komşumuz olan müsteşarla hiçbir sorunumuz yoktu” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Diplomata 5 kurşun... ‘Abla burada işler karıştı’

ANKARA’da Çankaya İlçesi Oran semtinde bir sitede önceki akşam meydana gelen olayda 2010 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda emekli olan albay Mehmet Fevzi Bayram (54), beylik tabancasıyla aynı sitede oturan Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev’i eşi ve 12 yaşındaki oğlunun gözleri önünde vurarak ağır yaraladı. Olaydan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı, geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde saldırının siyasi bir boyutunun olmadığı, emekli albayın psikolojik sorunlar yaşadığı, daha öncesinde de site güvenlik görevlileriyle tartıştığı belirlendi.

KAÇARKEN DE 2 KURŞUN

Ortaya çıkan yeni detaylara göre emekli albay Bayram’ın, asansörden inen Poganshev’e hiçbir şey söylemeden doğrudan ateş açmaya başladığı öğrenildi. Eşi ve 12 yaşındaki oğlunun gözü önünde 3 kurşunla yaralanan Poganshev, yaralı halde sitenin bahçesine doğru kaçarak yardım istedi. Bayram ise Poganshev’in arkasından koşarak 2 el daha ateş etti. Bayram’ın silah sesleri üzerine kapıyı açan başka bir site sakinine de ateş açtığı, kapatılan kapıya 8 kurşun isabet ettiği ortaya çıktı. Poganshev’e, 2’si göğüs, el, ayak ve kasıktan da bir olmak üzere 5 kurşun isabet ettiği belirlendi. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Poganshev’in hayati tehlikeyi atlattığı, durumunun iyiye gittiği belirlendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER