Metin Feyzioğlu: Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "S-400 hava savunma sistemleri tercih olmaktan çıkmış, 82 milyonun can güvenliğini korumak adına bir egemenlik sorunu haline gelmiştir. Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Metin Feyzioğlu: Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı ’Gündem Özel’ programına, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal, Mühendis ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Sencer İmer, Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ve Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk katıldı. Programda, Türkiye’nin Rusya’da satın almaya karar verdiği S-400 ve Doğu Akdeniz’deki doğal gaz krizi masaya yatırıldı.

’TÜRKİYE HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMELİDİR’

Feyzioğlu, programda S-400’e ilişkin, "Ahde vefa, söze vefa hukuk kurallarının birincisidir. Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir. Türkiye’nin aşamalı hedefleri var. Türkiye’nin 2021 hedefi Siper’i hayata geçirmek. Çatıyı örtmek lazım. Devlet çatıyı korumaya çalışıyor. Türkiye’nin hava savunma sistemine sahip olmasını istemiyorlar. S-400 hava savunma sistemleri tercih olmaktan çıkmış, 82 milyonun can güvenliğini korumak adına bir egemenlik sorunu haline gelmiştir. Türkiye’nin NATO’dan çıkmak gibi bir düşüncesi yoktur" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER