için kaldı

Fayton gidecek onlar gelecek

Adalar'da faytoncular ve hayvanseverleri karşı karşıya getiren krizi elektrikli toplu taşıma araçları ve elektrikli taksi çözecek. Gürültü ve kirlilik yapmayan toplu taşıma araçları 15 kişilik olacak. Adalar'da 35 turistik fayton kalacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fayton gidecek onlar gelecek

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ruam hastalığı tespit edilen atların itlafı ve faytonlara at koşulması yasağıyla başlayan krizi e-Adalar projesiyle çözeceklerini söyledi. Adalar'daki toplu taşıma ve turistik turların önemli bir bölümünü elektrikli araçlarla yapmayı planladıklarını anlatan Erdem Gül şunları söyledi:

Fayton gidecek onlar gelecek - Resim : 1

“Toplu taşıma işini elektrikle çalışan, çevre kirliliği yaratmayan, tamamen sessiz 15-20 kişilik araçlarla çözeceğiz. Bu araçların sayısı 35-40 civarında olacak. Adalar'ın coğrafi ve kültüre yapısına uygun araçların seçimi üzerinde çalışıyoruz.

35-40 ÇEVRECİ TAKSİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER