için kaldı

Bakan Varank: 2023 yılına kadar da 50 bin teknoloji yıldızı yetiştirmeyi hedefliyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yazılım teknolojileri alanında faaliyet gösteren TÜBİTAK BİLGEM öncülüğünde ilk milli mikro işlemcimizin tasarımına başladık. Milli tasarım işlemcinin 2021 yılı içerisinde silah sistemlerinde test edilebilir noktaya geleceğini öngörüyoruz" dedi. 2023 yılına kadar 50 bin teknoloji yıldızı yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Varank, "Bu ülkenin hiçbir gencini imkansızlığa terk etmeyeceğiz. Gerekirse 780 bin kilometrekareyi tarayarak o cevherleri tek tek bulacağız" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Varank: 2023 yılına kadar da 50 bin teknoloji yıldızı yetiştirmeyi hedefliyoruz

TÜBİTAK’ın 56. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ”TÜBİTAK, bilim insanlarını desteklemeyi, onları teşvik etmeyi ve ödüllendirmeyi kendisine görev bildi. Bilim insanlarının değerinin farkında olunması, onların başarılarının ödüllendirilmesi süreklilik açısından da önemlidir. Bu bilinçle hareket ederek TÜBİTAK’ın bilim insanı destekleri kapsamında 2002 yılından günümüze 236 bin 447 bilim insanımıza destek verdik. Bunun yanında, yeni bilim insanları yetiştirmek için de yoğun çaba gösteriyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bilim ve teknolojinin her yaşta sevilmesi, yaşanması ve paylaşılması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. TÜBİTAK, daha ilköğretim çağından başlayarak bilim yolunda atılan her adıma katkı sağlıyor, gençlerimize yol arkadaşlığı yapıyor” dedi.

“2023 yılına kadar da 50 bin teknoloji yıldızı yetiştirmeyi hedefliyoruz”

TÜBİTAK’ın itibarını çeşitli yalan haberler ve iftiralarla zedelemeye kalkan çevrelerin olduğunu ifade eden Bakan Varank, ”TÜBİTAK’ın başarılarını takdir etmek bir yana, görmezden geliyorlar. Ama biz bu başarıları görüyoruz, takdir ediyoruz, ödüllendiriyoruz ve gençlerimizi her koşulda teşvik ediyoruz. Çocuklarımızın bilimsel düşünmeyi bir alışkanlık haline getirmesi, yenilikçi yönlerini öne çıkarmaları amacıyla bilim merkezleri ve dene-yap atölyeleri kuruyoruz. Bilim merkezlerimizi ziyaret edenlerin sayısı 3 milyonu aşmış durumda. Öte yandan teknoloji çağının yetenekli ve bilinçli gençlerini yetiştirmek için kurduğumuz dene- yap teknoloji atölyelerimiz faaliyete geçti. Belirlenen 12 pilot ilde 2 bine yakın öğrencimiz eğitim almaya başladı. 2020 yılının sonuna kadar 81 ilimizin tamamında dene-yap atölyelerini tamamlamış ve faaliyete geçirmiş olacağız. 2023 yılına kadar da 50 bin teknoloji yıldızı yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER