Yer Adana: Tonlarca üretiliyor! Talebe yetişilmiyor...

Adana'da faaliyet gösteren buz üretimhanesi yaz aylarında taleplere yetişemiyor. Günlük 20 ton yaprak buz üreten tesis, gıda işletmeleri, su satıcıları, dikenli incir satıcıları ve balıkçıların talebine yetişmekte zorlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yer Adana: Tonlarca üretiliyor! Talebe yetişilmiyor...

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da, yaz aylarında buz talebinde adeta patlama yaşanıyor. Buz imalathaneleri talebe yetişmekte zorlanırken, kalıp buza göre çok daha ucuz olan yaprak buz ise yeni ilgi odağı oldu. Günlük 20 ton yaprak buz imalatı yapan tesis, talebe yetişmeye çalışıyor. Yer Adana: Tonlarca üretiliyor! Talebe yetişilmiyor... - Resim : 1Hava sıcaklığının yaklaşık 40 derece seyrettiği Adana’da suyun özel bir makine sayesinde elde ettiği yaprak buzlara vatandaşlar ve gıda sektöründe hizmet veren iş yerleri yoğun talep gösteriyor. Perakende ve toptan olarak alınabilen 40 kilogramlık buz çuvallarının adedi 10 liradan satılıyor. Dikenli incir, su ve balık satan işletmeler buz üretim hanesinin en iyi müşterileri arasında yer alıyor.

Yer Adana: Tonlarca üretiliyor! Talebe yetişilmiyor... - Resim : 2Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinin yoğun olarak hissettirdiği Adana'da, son günlerde sabahın ilk saatlerinden itibaren üretim haneye gelenler ile özel sipariş verenler, buz çuvallarını kısa sürede tüketiyor.

Yer Adana: Tonlarca üretiliyor! Talebe yetişilmiyor... - Resim : 3“Günlük 2 makine 20 ton üretiyor”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER