İlk hacı kafilesini İstanbul Müftüsü uğurladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2017 yılı hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi bu sabah yola çıktı. Düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

F5HABER F5HABER
İlk hacı kafilesini İstanbul Müftüsü uğurladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2017 yılı hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi bu sabah yola çıktı. Düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hac kafilesi Suudi Arabistan'a dualarla uğurlandı. Görevlilerle birlikte bu yıl 11 bin 380 hacı adayı uçakla Medine'ye hareket ederek kutsal topraklara gidiyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminaline gelen hacı adaylarını, İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz ve diğer ilgililer dualarla uğurladı. Kafile rehberleri, hacı adaylarına kutsal topraklarda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgiler verdi.

İstanbul Atatürk Havalimanına gelen hacı adayları sevinç gözyaşları arasında kutsal topraklara doğru yola çıktı. Hacı adayları ilk olarak İstanbul'dan Medine'ye hareket etti. Havalimanında dün sabah saatlerinden itibaren toplanan hacı adayları ve yakınları bilet kontrollerini yaptırarak yolculuk için hazırlıklarını tamamladı.

"KARDEŞLERİMİZİ O MÜBAREK YOLCULUĞA UĞURLAMAK ÜZERE BURADAYIZ"

İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Yılmaz, "Rahmanın davetine icabet edip, Kabe-i şerifeye

gitmek için yola çıkan çok değerli hacı adayları hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Bu yolculukta Allah'ın selamı, mağfireti üzerinize olsun. Rabbimizin davetini alan ve o davete icabetle 'buyur Yarabbi, geldim geliyorum. Emrine hazırım davetine icabet ediyorum' diyerek koşan kardeşlerimizi o mübarek yolculuğa uğurlamak üzere buradayız"
dedi.

42 yıldır Kıbrıs da yaşayan Ali Kargı da, ilk defa hacca gittiğini belirterek, "3 yıl önce pasaport çıkarttım. Fakat hastalıktan dolayı

gidemedim. Bu sene nasip oldu. Çok mutluyum. Biz Mekke ve Medine'de Peygamberimizin gezip büyüdüğü toprakları görmek ziyaret etmek tavaf yapmak Medine'de Peygamberimizin kabrini ziyaret etmek için güzel duyularla yola çıktık"
diye konuştu.

Ali Kargı'nın eşi Emine Kargı da, "Şuanda kendimi uçuyor gibi hissediyorum. Çok mutluyum. İlk defa gidiyorum. Peygamberimizin kabrini ziyaret etmek istiyorum. Bunu çok hayal ediyordum. Rabbim nasip etti. Allah isteyen herkese nasip etsin" şeklinde konuştu.

Dokuz senedir hacca gitmek için beklediğini söyleyen Hatice Yılmaz, "Çok mutlu çok güzel bir duygu Allah herkesi nasip etsin. Dokuz

senedir bekledim Elhamdülillah. Allah herkese nasip etsin. Dokuz sene sonra çıktı Elhamdülillah"
ifadelerini kullandı.

Kendisini Kutsal topraklara yolcu etmek için çocuklarının Fransa'dan geldiğini söyleyen Fatma Karaarslan, "Hiç konuşacak halde değilim. Çok doluyum. Dokuz yıldır bekliyordum. Bu güne kavuştum. Yavrularımdan da ayrılık zor geliyor. Torunlar gelinler Fransa'dan geldiler beni yolcu etmeye" dedi.

On yıl beklemenin ardından kutsal topraklara gittiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Yalman ise şöyle konuştu: "On yıldır bekliyorum. Çok mutluyuz merak ediyoruz. Üzerimizde çok selam var. Çok dua var. On yıldır bekliyordum eşimle beraber. Nasip olursa o kutsal toprakları ziyaret edeceğiz. Rabbim gidemeyenlere nasip etsin. Gidenlere tekrar nasip etsin. Çok heyecanlıyım."

Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da fetva, irşat ve eğitim, sağlık, denetim, gözetim ve rehberlik, kiralama, iskan ve koordinasyon, karşılama, nakil ve ayniyat ekiplerinden oluşan 4 bin görevliyle hacı adaylarına hizmet verecek.

"4 BİN 403 GAZİ VE ŞEHİT YAKINI HACCA GİDECEK"

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, şehit yakınlarına, gazi ve gazi ailelerine kontenjan ayrıldı. Bu sene 4 Bin 403 gazi ve şehit yakını Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda hacca gidecek.

En yaşlı hacı adayı 98 yaşında, en genç hacı adayı ise 17 günlük olduğu öğrenildi.

"Dönüşler 6 Eylül'de başlıyor"

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adaylarından ilk kafile 6 Eylül'de hacı olarak yurda dönecek. 28 Eylül'de dönecek olan son kafileyle tüm hacılar yurda dönmüş olacak.

(Tuncer Cengiz - Caner Sönmez/İHA)

SONRAKİ HABER