Seçim sonrası ekonomi ve S-400 diplomasisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul seçiminin ardından ekonomi ve S-400’lerle ilgili diplomasi trafiğini hızlandırarak yurtdışı ziyaretlerini arttıracak. Erdoğan, 28-29 Haziran’da Japonya’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi’nin ardından Çin ve Hindistan’a gidecek. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyaretinin ardından Irak Merkezi Yönetimi’nden üst düzey bir heyetin de Türkiye’ye gelerek Erdoğan ile görüşmesi planlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Seçim sonrası ekonomi ve S-400 diplomasisi

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, 28-29 Haziran’da Japonya’nın Osaka şehrinde düzenlenecek olan G-20 zirvesinde dünya liderleriyle bir araya gelecek. ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Lideri Vladimir Putin ile bir araya gelmesi planlanan Erdoğan’ın Hindistan Başbakanı Nerandra Modi ile de görüşmesi bekleniyor. Erdoğan’ın liderlerle yapacağı görüşmelerin gündeminde ekonomi ve S-400’ler olacak. Erdoğan’ın bu temaslarda S-400 kararlılığını vurgulaması bekleniyor. Temaslarda Türkiye’deki yatırımların arttırılmasının da gündeme geleceği ifade ediliyor.

G-20 Zirvesi sonrası 2 Temmuz’da Çin’e gitmeyi planlayan Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek. Bu görüşmenin de gündeminde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler olacak. 

Erdoğan bu ziyaretlerin ardından ise Hindistan’a resmi ziyaret yapmayı planlıyor. Erdoğan ziyarette Hindistan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya gelecek. ABD, Hindistan’ın S-400 satın almasına karşı çıkmış ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili Hindistan’ın Rus sistemini satın almasının ABD’nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşılık Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Rusya’ya getirilen yaptırımları ihlal edeceğini vurgulamıştı. Hindistan ziyaretinde S-400 savunma sisteminin yanı sıra ekonomik ilişkilerin de gündemde olması bekleniyor. Hindistan ile 8 milyara ulaşan ikili ticaret hacmini daha dengeli ve sürdürülebilir olması için birlikte çalışma yapılması da gündeme gelecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER