Kürt kardeşlerim bu oyuna gelmeyin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı sosyal medya ve televizyon ortak yayınında teröristbaşı Öcalan’ın mektubuyla ilgili “Burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında, HDP-PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru bir kayma gösteriyor” yorumunu yaptı. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kürt kardeşlerim bu oyuna gelmeyin

SERT AÇIKLAMALARI VAR

(Abdullah Öcalan’ın mektubu) “bizim derdimiz o değil. Oralardan bize ne gelir ne gelmez bunları az çok kestiriyoruz. Burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında, HDP-PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru bir kayma gösteriyor. Daha da ileri, daha da bu işin içerisinde, ben bunu biraz daha ileri taşıyorum Avrupa’da. Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Bununla ilgili çok sert açıklamaları var. Demirtaş’a hesap sormaktan tutun da dağa hesap sormaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiği inancında, bu ihaneti sebebiyle de onlara yönelik kesin tavırları var. Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada da, ‘Eğer siz beni destekliyorsanız, benim arkamda olan bir partiyseniz ben sizin ne oraya ne şuraya değil, siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, burada bunların herhangi birinden yana değil, kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız’ gibi bir havanın içerisinde. Şeyden o anlaşılıyor, böyle bir durum söz konusu.

LİDERLİK MÜCADELESİ VAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER