Abdulkadir Selvi: CHP artık o eski CHP değil

Büyük kentleri kazanan CHP'nin Afyon kampını değerlendiren Abdulkadir Selvi "Bir süredir CHP’yi dikkatli bir şekilde izliyorum. CHP artık o eski CHP değil." yorumunda bulundu. Selvi Kılıçdaroğlu'nun liyakat vurgusu yaptığını "Akrabalarınızı alırsanız, bize ters düşmüş olursunuz. Yakınlarınızı belediyelerde işe yerleştirmeyin. İl başkanları, milletvekilleri adam yerleştirmek isteyebilir. Onlara ‘Genel başkanın talimatı var’ deyin, almayın." dediğini aktardı. 

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: CHP artık o eski CHP değil

CHP’nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı önceki gün sona erdi  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği çalışmalara projelere değinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "Önceden CHP oturup bunları tartışacak deseler burun kıvırırdık. Hiç de öyle değil. CHP’de bir zihniyet devrimi gerçekleşiyor. Belli ki yerel seçimlerde başarıyı getiren yaklaşımlar, seçim gecesi siyasetin gardırobuna kaldırılmamış. Belli ki geçmişte CHP belediyelerinde yapılan hatalardan ders çıkarılmış." diye yazdı. 

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Kılıçdaroğlu’nun üç cümlesinden biri ne oldu?" başlığıyla yayımlanan yazısında "CHP’nin belediye başkanlarıyla yaptığı üç günlük kamp, Kılıçdaroğlu’nun ‘Akrabam bile olsa kapıya koyun’ sözleriyle başlamıştı. CHP Lideri üç günlük kampın sonunda da belediye başkanlarına benzer uyarılarda bulunuyor. Bunları paylaşacağım ama önce toplantının havasını, konuşulanları ve 25 yıl sonra İstanbul ve Ankara’yı kazanan CHP’li belediye başkanlarının havasını yansıtmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Selvi şöyle devam etti: 

"Toplantının ilk günü belediye başkanlarıyla iki buçuk saat süren bir çalıştay yapılıyor. Peki CHP’li belediye başkanları neyi önplana çıkarıyor? İlk iki başlığı paylaşacağım.

Birinci sırada imar sorunu çıkıyor.

İkinci sırada ise kaynak sıkıntısı geliyor.

Bu tespitler sıralandıktan sonra ne yapılıyor? Normalde iktidarın CHP’li belediyeleri çalıştırmadığı yönünde bir dil kullanılması lazım değil mi? Hayır, öyle olmuyor.

Tam aksine başkanlara kaynakları nasıl çeşitlendirecekleri, dünyada sadece AB fonları olmadığı, hangi fonlardan yararlanabilecekleri anlatılıyor. Maliyetleri azaltacak olan ‘enerji kooperatifleri’nin kurulması gibi somut projeler gündeme geliyor. 

Önceden CHP oturup bunları tartışacak deseler burun kıvırırdık. Hiç de öyle değil. CHP’de bir zihniyet devrimi gerçekleşiyor. Belli ki yerel seçimlerde başarıyı getiren yaklaşımlar, seçim gecesi siyasetin gardırobuna kaldırılmamış. Belli ki geçmişte CHP belediyelerinde yapılan hatalardan ders çıkarılmış.

Çalıştayda ’seçim süreçlerinde oy geçişleri’ başlığı altında yapılan sunumun detaylarını paylaşan Selvi "Yerel seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu, ’89 travmasını yaşatmayacağız’ demişti. CHP onun için bu kez işi sıkı tutuyor." diye yazdı.

 Kılıçdaroğlu’nun toplantının sonunda yaptığı konuşmaya da değinen Selvi şöyle devam etti.

CHP Lideri her üç cümlesinden birinde ’liyakat’ vurgusunu yapıyor. Liyakatli personel istihdamı konusunda belediye başkanlarına şahsi kredisini açıyor. ’Ben size şunu alın, bunu alın demiyorum. Liyakati esas alın. Akrabalarınızı alırsanız, bize ters düşmüş olursunuz. Yakınlarınızı belediyelerde işe yerleştirmeyin. İl başkanları, milletvekilleri adam yerleştirmek isteyebilir. Onlara ‘Genel başkanın talimatı var’ deyin, almayın. Örgüte bakmayın. Siz işinize odaklanın, liyakati esas alın. Başarısızlık olursa bedelini siz ödersiniz.’

Kılıçdaroğlu’nun uyarıları sadece bunlar değil elbette ki. CHP Lideri belediye başkanlarına, ’Büyük politikalardan kaçının. Makro politikalar sizin işiniz değil. O bizim işimiz. Siz projelere ve hizmete odaklanın. Makro ekonomi de sizin işiniz değil. Türkiye’nin ekonomik sorunlarını siz çözemezsiniz. Bu hükümet sorunu. Herkes kendi işini yapsın. Kimsesizlerin kimsesi olun. Kapıcılara önem verin’ diye sesleniyor.

Bir süredir CHP’yi dikkatli bir şekilde izliyorum. CHP artık o eski CHP değil."

 

 

SONRAKİ HABER