Jaap Uilenberg: "Elle oynamalarda ayrım yok"

Merkez Hakem Kurulu Danışmanı Jaap Uilenberg, elle oynama kurallarında değişiklikler olduğunu belirtti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Jaap Uilenberg: "Elle oynamalarda ayrım yok"

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Jaap Uilenberg, elle oynama kurallarında değişiklikler olduğunu belirterek, "Elle, kolla atılan goller artık kabul edilmiyor. Kazara yada bilerek diye artık bir ayrım yok. Hücum oyuncusunun eline, koluna çarparak, bilerek ya da kazara gol olması bir şey değiştirmiyor" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Doğan Babacan Yaz Semineri’nde futbolun yeni kuralları hakkında bilgi verildi.

İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Jaap Uilenberg açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki sezonun kural değişiklikleri hakkında bilgi veren Uilenberg, "Tüm kulüplere gönderilmek üzere bir eğitim paketi hazırladık. Hakemlere gösterilen eğitimlerin aynısı. Kural değişikliklerinin oyunculara aktarılması bizim değil kulüplerin sorumluluğunda. 1 Temmuz’dan itibaren değişen kuralları sizlerle paylaşmak istiyorum. Oyundan çıkan oyuncular kendisine en yakın yerden oyundan çıkacak. Ancak oyuncuların güvenliği her şeyden önemli. Bununla ilgili bir sıkıntı varsa oyuncu orta çizgiden oyunu terk edebilir. Hakemin en yakın noktadan çıkmasını istediği oyuncu, buna itiraz edip yerine getirmezse sarı kart ile cezalandırılacak" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER