Dün dünya ikincisi, bugün dünya şampiyonu oldu

Rusya'da yapılan 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda dün bayanlar 400 metrede dünya ikincisi olan milli sporcu Ayşe Ceren Yeşilbaş, bugün bin 500 metre suüstünde dünya şampiyonu oldu.

F5HABER F5HABER
Dün dünya ikincisi, bugün dünya şampiyonu oldu

Rusya'da yapılan 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda dün bayanlar 400 metrede dünya ikincisi olan milli sporcu Ayşe Ceren Yeşilbaş, bugün bin 500 metre suüstünde dünya şampiyonu oldu.

Paletli Yüzme Genç Milli Takımı'mız Rusya'da dün yaptığı muhteşeme başlangıcı bugün Dünya Şampiyonluğu ile taçlandırdı. Dünkü ilk gün yarışlarında 400 metre suüstünde Dünya İkincisi olan Ayşe Ceren Yeşilbaş, bugün yapılan 1500 metre suüstü yarışında Dünya Şampiyonluğu'na imza attı. Milli Takımı'n bir diğer başarılı yüzücüsü Muhammed Emin Bay ise bugünkü erkekler 1500 metre suüstünde harika bir performans göstererek Dünya İkincisi olmayı başardı.

Rusya'nın Tomsk kentinde devam eden Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nın bugünkü 1500 metre yarışında 13.46.09 dakikalık derecesiyle altın madalya kazanan Milli Sporcumuz Ayşe Ceren Yeşilbaş'ın ardından Almanya'dan Nele Rudolf 13.52.93 dakikayla Dünya İkincisi olurken, Rusya'dan Ekaterina Zanoskina 13.56.85'lik derecesiyle Dünya Üçüncüsü oldu.

Muhammed Emin Bay'ın 12.47.92 dakikalık derecesiyle Dünya İkinciliği kazandığı 1500 metre suüstünde Ukrayna'dan Oleksil Zakharov 12.41.38 dakikalık derecesiyle Dünya Şampiyonu olurken, üçüncü 12.57.96'lık derecesiyle Rusya'dan Nikita Borodin oldu.

Elde ettikleri dereceleriyle aynı zamanda büyükler ve gençlerde Türkiye rekorunu da kıran sporcularımızın bu başarıları Milli Takım kafilesinde büyük bir heyecan ve mutluluk yarattı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Ceren, dün Dünya İkincisi oldu, bugün Dünya Şampiyonu. Mutluluğumuzu tarif edecek kelimeler bulamıyoruz. Sualtı sporlarının hemen her branşında dünyaya gücümüzü göstermeye devam ediyoruz. Bir diğer başarılı sporcumuz Muhammed Emin Bay ise 1500 metrede Dünya İkincisi oldu. Bugün iki kez bayrağımızı madalya kürsülerinde göndere çektirdik. Bu başarılar Millilerimizde moral ve motivasyonu en üst seviyeye çıkarmış durumda. Önümüzde birçok etap var. Yeni madalyalara konsantre olmuş durumdayız. Millilerimiz madalyaları bileğinin hakkıyla aldılar. Onları gözlerinden öpüyor, tüm kalbimle kutluyorum" dedi.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında ve Antrenörler Özgür Alemdar, Ali Göz, Alper Erkmen ve Kamil Esen antrenörlüğündeki Paletli Yüzme Genç Milli Takımı'mız 8 erkek ve 8 bayan sporcudan oluşuyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER