TMSF Başkanı'ndan 8 bin kişiye müjde!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, "Dumankaya ve Fi Yapı'da 8 bine yakın mağdur söz konusu. Bu mağduriyetleri giderme konusunda da çalışıyoruz. Devraldığımız günden bugüne TMSF tarafından yönetilen şirketlerde irtifa kaybı olsun istemiyoruz" dedi.

VATAN VATAN
TMSF Başkanı'ndan 8 bin kişiye müjde!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu  (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal,  AA muhabirine, TMSF'nin çalışmaları ve hedeflerine ilişkin  açıklamalarda bulundu.  Bünyelerindeki şirketlere, devraldıkları andan itibaren milli servet  gözüyle baktıklarını ifade eden Gülal, şirketlerde bir gerileme öngörmediklerini,  bu şirketlerle katma değer üretmeye ve istihdam oluşturmaya devam edeceklerini  dile getirdi.     Usulsüz devirlerle ilgili olarak hemen hemen dünyanın her yerinde  hukuki mücadele veriyoruz." diyen Gülal, "Her yerde yürüttüğümüz bir hukuki  mücadele var. Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Amerika'da var ve bunu profesyonel  bir ekiple takip ediyoruz. İyi neticeler alıyoruz. Birçoğu ile ilgili hukuki  süreç devam ettiği için çok yorum yapmak istemiyorum ama bu alanda da  milletimizin varlıklarının geri alınması adına çok ciddi bir hukuki mücadele  verdiğimizi söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.     "Dumankaya ve Fi Yapı'da 8 bine yakın mağdur var"   Gülal, "himmet" adı altında topladıkları paraları Fetullahçı Terör  Örgütü'ne mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla kayyum atanan Dumankaya  şirketinde yaşanan mağduriyetlerin çözümü için çalışmaların devam ettiğini  aktararak, şöyle konuştu: "Bizim özel olarak ilgilendiğimiz gruplardan bir tanesi. Orada ciddi  sayıda mağdur var. İnşaat sektöründeki genel sıkıntı münasebetiyle biraz ağır  yürüyen bir projelendirme süreci oldu. Önümüzdeki süreçte o mağduriyetlerin de  giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alman konsorsiyumu bir projeyi  tamamladı. Oradaki mağduriyet giderildi. Diğer tarafta da çalışmalar devam  ediyor. Şu anda tamamlanan projede 400 kişi dairesini alma aşamasına geldi.      Diğer taraftan, Dumankaya ve Fi Yapı'da 8 bine yakın mağdur söz  konusu. Bu mağduriyetleri giderme konusunda da çalışıyoruz. Devraldığımız günden  bugüne TMSF tarafından yönetilen şirketlerde irtifa kaybı olsun istemiyoruz. Biz  bu şirketlerin sahiplerini hukuk kuralları çerçevesinde en ağır şekilde  cezalandıralım ancak şirketleri cezalandıramayız. Şirketlerimiz milli servet. Bu  şirketler katma değer üretmeye istihdam yaratmaya devam edecekler. Önceliğimiz  her zaman bu."   "Oktar'ın şirketlerinin çoğu boş"   Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturmaya da değinen Gülal, "Adnan  Oktar'dan alınan 86 şirketin birçoğu boş şirketler, 6-7'si faal durumda."  değerlendirmesinde bulundu. TMSF Başkanı Güldal şimdiye kadar devraldıkları 842 şirkete  bakıldığında, aktif olarak ortalama yüzde 37 büyüme sağladıklarını belirterek,  sonucun öncelikleriyle örtüştüğünü sözlerine ekledi.       

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER