Geleneksel spor ve kültürler ‘Etnospor Festivali’nde buluşuyor

Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyadaki geleneksel oyunların geniş kitlelerle buluşmasına büyük katkıda bulunan ‘Etnospor Kültür Festivali’nin dördüncüsü bu yıl, misafir ülke Arjantin başta olmak üzere 16 ülkenin katılımıyla, 3-6 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Geleneksel spor ve kültürler ‘Etnospor Festivali’nde buluşuyor

“Etnospor”, oyunun giderek endüstrileştiği günümüzde geleneksel kültürlerden süzülüp bugüne dek ulaşan, içerisinde yerel kimliklere has pek çok öğe barındıran sportif etkinlikleri ifade eden kapsayıcı bir terim. “Etnospor”da halk kültürlerine has özgünlükleri korumak, ilk amaç olarak öne çıkıyor. Merkezi İstanbul’da bulunan ve bünyesinde halihazırda 7 ülkeden 18 federasyonu barındıran Dünya Etnospor Konfederasyonu da 2016 yılından itibaren her yıl kadim sporların yaşatılması ve yaygınlaştırılması amacıyla birçok farklı milletin temsil edildiği Etnospor Kültür Festivali’ni düzenliyor. Festival, spor müsabakalarının yanı sıra farklı kültürlerin geleneksel yemeklerini de ziyaretçilere tanıtmayı hedefliyor.

Büyük mücadele

Etnospor Kültür Festivali’nin dördüncüsü bu yıl 3-6 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganı ile tecrübenin ve işin ehli olmanın önemine dikkat çeken festival, bu yıl “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” diyerek kapılarını azim, kararlılık ve mücadele vurgusuyla açıyor. Festivalde geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato olmak üzere 12 geleneksel spor dalında mücadele gerçekleştirilecek. Toplamda 1.000’e yakın sporcunun katılması beklenen ve yalnızca güreş kategorisinde 250 sporcunun yer alacağı festival, dört gün boyunca tam bir yağlı güreş şenliğine de ev sahipliği yapacak. Bu yıl Güney Kore’de on beşincisi düzenlenen Atlı Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya alarak şampiyon olan Berkin Aras da atlı okçuluk kategorisinde yer alacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER