Soğan ve patates üretiminde sorun yok

Tarım ve Orman Bakanlığı Ürün Takip Masası soğan ve patates üretiminin Mayıs ayına kadar yeterli olacağını duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Soğan ve patates üretiminde sorun yok

Stratejik ve fiyatı en çok değişim gösteren ürünlere yönelik gelişmelerin izlenmesi için "takip masaları" oluşturan Tarım ve Orman Bakanlığından, soğan ve patateste üretimin turfanda ürünlerin yetişeceği mayısa kadar yeterli olacağı bildirildi.

AA muhabirinin bakanlığa bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan analizden derlediği bilgiye göre, patates ve soğan, üretici ve tüketici fiyatı en fazla dalgalanma gösteren ürünlerin başında geliyor.

Bakanlık, ihracat nedeniyle Türkiye'de arz açığı oluşmaması, dış talebin iç piyasa fiyatlarını etkilememesi ve tüketici fiyatlarında dalgalanma yaşanmaması amacıyla ocak ayında iki ürünün ihracatını ön izne bağlamıştı. Söz konusu karar da ülkenin üretim, tüketim, stok, ihtiyaç ve yurt içi-dışı piyasa fiyatları düzenli takip edilerek alındı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER