için kaldı

Akit: Babacan ve ekibi yemekte buluştu

Yeni Akit gazetesi, Ali Babacan'ın parti kurma çalışması yürüttüğünü iddia ettiği isimlerle bir yemekte buluştuğunu öne sürdü. Eski AK Partili isimlerin de olduğu bir de fotoğraf paylaşan Akit, söz konusu buluşmanın siyasi bir amacının olmadığını, Yozgat’ta düzenlenen cenaze töreni sonrasında gerçekleştiği notunu düştü.

F5HABER F5HABER
Akit: Babacan ve ekibi yemekte buluştu

"Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında yeni parti kurmak için çalışma yürüttüğü ileri sürülen isimler yemekte buluştular" ifadesiyle sunulan haberde "AK Parti’nin İstanbul'da aldığı seçim yenilgisi parti içindeki ‘muhalif hareketin' elini güçlendirdi" görüşü dile getirildi.

Yeni Akit'ten Sezai Erhan'ın imzasıyla yayımlanan haber şöyle devam etti:

"Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan üzerinden yürüyen iki ayrı parti çalışması hızlandı. Babacan'ın liderliğinde kurulacağı öne sürülen partinin kurmayları dün eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın vefat eden annesi Hanım Kılıç'ın cenazesi için geldikleri Yozgat’taki cenaze sonrasında yemekli toplantıda buluştular. 

Bir lokantada düzenlenen buluşmada eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski bakanlardan Sadullah Ergin, Ali Babacan, Beşir Atalay, Lütfullah Kayalar gibi isimler yer aldı.

Babacan’a yakın kaynaklar; söz konusu buluşmanın siyasi bir amacının olmadığı,Yozgat’ta düzenlenen cenaze sonrasında gerçekleştiği kaydedildi."

​ÇİÇEK, ERDOĞAN'IN DAVETİNİ KABUL ETMİŞTİ

Fotoğrafta yer alan isimlerden biri olan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyeliği davetini kabul etmişti.

 

Benzer Haberler
Taha Akyol'dan Babacan ve  Davutoğlu iddiası: Parti kuracaklar; öncelikli tabanları şehirler olacak

"Parti kuracaklar; öncelikli tabanları şehirler!" F5HABER-

Deniz Zeyrek "Ali Babacan yeni parti için harekete geçti"

"Ali Babacan yeni parti için harekete geçti" F5HABER-

Selvi: İmamoğlu’nun başarısı Ali Babacan’ı umutlandırdı

"İmamoğlu’nun başarısı Ali Babacan’ı umutlandırdı" F5HABER-

SONRAKİ HABER