için kaldı

Myanmarlı kadınlar cinsel istismar için kaçırılmaktan kurtulamadı

Çin ve Myanmar'da yetkililerin, Myanmar'ın Kaçin eyaletinden çoğu ergenlik çağında genç kadınların cinsel istismar amacıyla Çin'e kaçırılmasını engellemekte başarısız olduğu bildirildi.

F5HABER F5HABER
Myanmarlı kadınlar cinsel istismar için kaçırılmaktan kurtulamadı

BANGKOK (AA) - İnsan Hakları İzleme Örgütünün raporunda, Myanmar'ın Kaçin eyaletindeki genç kadınların sıklıkla Çin'de iş bulma vaadiyle tuzağa düşürüldüğü, kaçırıldığı veya rızası dışında alıkonulduğu belirtildi.

Raporda, Çin'de erkeklere satılan, aileler tarafından esir alınıp tecavüze uğrayan Kaçinli genç kadınlardan kaçmayı başaranların, Çinli erkeklerden dünyaya getirdikleri çocuklarını geride bırakmak zorunda kaldığı da ifade edildi.

Örgüt, 2017 yılında bilinen vaka sayısının 226 olduğunu, bunun, kaçırılan kadınların toplam sayısının küçük bir bölümünü temsil ettiğini, çoğu utanç ya da kaygı duyan kurbanlara, emniyet birimleri ve sosyal yardımlaşma kuruluşları tarafından yeterince destek verilmediğini açıkladı.

Kurbanların 12'si 18 yaşından küçük

Raporda, kaçmayı başaran 37 kurbanın Çinli ailelere 3 ila 13 bin dolara satıldığına, 12'sinin kaçırıldığında 18 yaşından küçük olduğuna, 22'sinin en az bir yıl esir tutulduğunu söylediğine işaret edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çinli ve Myanmarlı yetkililere, insan kaçakçılığı konusunda farkındalığı artırmak için daha fazla adım atması, eve dönen kurbanlara daha fazla destek vermesi ve bu suçları işleyenleri cezalandırması çağrısında bulundu.

Myanmar'ın Kaçin eyaletinde, Kaçin Bağımsızlık Ordusunun güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalar nedeniyle geçen eylül ayı itibarıyla 100 bin kişinin yerlerinden olduğu ifade ediliyor.

SONRAKİ HABER