Arkeolojik hafızaya plaketle uğurlama

Kültür  ve Turizm Bakanlığı halen arkeolojik kazı başkanlığı sıfatını sürdüren ve üniversitelerinden emekli olmuş 14 profesörü 11 Eylül Çarşamba günü Ankara’da Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nde topladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Arkeolojik hafızaya plaketle uğurlama

Toplantı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında yapıldı. Hocalara teşekkür edilerek bundan sonra kazı başkanlığı yapamayacakları belirtildi. İçlerinde dünyaca tanınmış neolitik dönem uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, yakın zamanda kaybettiğimiz Prof.Dr. Hayat Erkanal’ın eşi Prof.Dr. Armağan Erkanal, ülkemizdeki ilk kadın arkeolojik kazı başkanı Prof. Dr. Berna Alpagut gibi isimler vardı. Hepsi ünlü Türk arkeologlar Prof. Jale İnan, Prof. Nimet Özgüç, Ord. Prof. Ekrem Akurgal, Ord. Prof. Arif Müfid Mansel, Prof. Halet Çambel’in öğrencileriydiler. Türk arkeolojisinde ikinci kuşak olarak nitelendirilen bir dönem böylelikle kapanmış oldu.

Hocaların hemen hepsi üniversitelerinden 65 yaş sınırlaması ile emekliydiler. Kazı başkanlığı görevlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Bakanlar Kurulu Kararı ile devam ediyorlardı. Toplantıda emekli hocalara Bakanlığın İç Denetim Birimi Başkanlığı’nca hazırlanan rapor doğrultusunda kazılarına son verileceği, kendilerine de “Onursal Başkan” yapılacağı anlatıldı. Bu bilgilendirmeler üzerine kazı başkanı hocalar şok yaşadı.

HOCALAR KARARA İTİRAZ ETTİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER