için kaldı

Ukrayna'nın roketleri Türk makinasından çıkacak

Savunma, havacılık ve uzay sanayisi için yüksek hassasiyetli parçalar ve bu parçaların üretilebildiği makinalar üreten Repkon Makina, Ukrayna'ya ihracat gerçekleştirdi.

F5HABER F5HABER
Ukrayna'nın roketleri Türk makinasından çıkacak

ANKARA (AA) - Savunma sanayisinde yeni teknolojilere yatırım yapan Ukrayna, roket gövde parçalarının üretimi için Türkiye'de geliştirilen makinayı kullanacak.

Metal şekillendirme sektöründeki Ar-Ge çalışmalarıyla yenilikçi çözümler sunan Repkon Makina, savunma, havacılık ve uzay sanayisine yönelik stratejik ürünleriyle yurt içinde ve dışında ilgi görüyor.

Repkon, soğuk bir proses olan akıtarak şekillendirme (flowforming), kesme kuvveti ile şekillendirme (shearforming) ve sıcak uç kapama (Hot Spinning) gibi stratejik teknolojilerde geliştirmiş olduğu yeteneklerle savunma, havacılık ve uzay sanayileri için yüksek hassasiyetli parçaların üretimini yapabilen makinalar imal ediyor. Şirket, bu kritik parçaların seri üretimini de yapabiliyor.

Fark yaratan teknoloji

Repkon özellikle rotasyonel simetrik parçaların üretiminde dünyada çok az sayıda ülkenin sahip olduğu kritik "flowforming" teknolojisi ile metal şekillendirme endüstrisinde öne çıkıyor.

Dünya çapında patentle korunuyor

Repkon'un geliştirdiği "flowforming" makinalarıyla türbin ve motor parçaları, uydu fırlatma roket gövdeleri, yüksek basınç ve sıcaklığa dayanıklı nozullar, konik başlıklar ve tahrik şaftları, hareket sistemleri, harp başlıkları ve metal malzemeden mamul roket-füze gövdeleri, torpido gövdeleri, tanksavar roketlerinde kullanılan hassas bakır koniler gibi parçaları üretebiliyor.

İhracat başarıları

Şirket halihazırda Savunma Sanayii Müsteşarlığıyla koordineli olarak dost ve müttefik ülkelere yapmış olduğu ihracatlarda birçok proje için teslimatını başarıyla tamamladı.

Bu teknoloji için Repkon'un kapısını çalan son ülke Ukrayna oldu.

Ukrayna, roket gövde parçalarında "flowforming" yönteminin tercih ederek, malzemenin mekanik dayanımını üst seviyeye çıkartıp hafifletilmiş roket borusu üretebilecek.

Yeni kazanılan teknoloji sayesinde Ukrayna, savunma sanayisinde önemli bir avantaj elde edecek.

SONRAKİ HABER