için kaldı

410 bin TL'ye satışa çıktı! Türkiye'de bir gecede 30 tane satıldı

İNGİLİZ Jaguar dün Avusturya'da tüm dünyaya ‘Tesla Katili' olarak adlandırılan ilk elektrikli SUV modeli I-Pace'yi tanıtırken, Türkiye'de 1 gecede 30 adetlik ön sipariş alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
410 bin TL'ye satışa çıktı! Türkiye'de bir gecede 30 tane satıldı

Jaguar Türkiye Genel Müdürü Simay Alsan, Türkiye'de 1 Mart itibariyle 2 bin Euro ön ödeme ile siparişe açılan modelden 1 gecede 30 adet sattıklarını belirterek, “Türkiye'deki tepkiler çok iyi ve ilgi çok fazla. İlk üretimden Türkiye için ayrılan araçların hepsini sattık. Türkiye'de fiyatı 88 bin Euro'dan (410 bin TL) başlayacak Jaguar I-Pace'yi temmuz itibariyle müşterilerimize teslim edeceğiz. En üst donanımla versiyonun fiyatı ise 100 bin Euro olacak. Ama başlangıç paketi bile oldukça dolu ve güzel” dedi.

EV ŞARJI HEDİYE

Simay Alsan şunları söyledi: “Menzili, performansı, iç hacmi ve tasarımıyla Jaguar I-Pace Türk kullanıcılarının bütün beklentilerini karşılayarak elektrikli araç talebini önemli ölçüde artıracak. Şarj altyapısı için kendi tesislerimizde ciddi bir yatırım yapıyoruz. Ayrıca araç için ön sipariş verenlere 'home charger'ı (ev için hızlı şarj) hediye edeceğiz”. Jaguar Tasarım Direktörü Ian Callum ise I-Pace'nin konseptini 2016 yılında tanıttıklarını hatırlatarak, “Bu anı yaşamak için geri sayıyorduk. Tamamen elektrikli I-Pace şirketimiz için öncü bir otomobil olmasının yanı sıra, sektörde devrim yaratmayı vaat ediyor. Bu otomobilde başardığımız şeyleri tüm dünyaya gösterebilmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER