Down sendromlu sporcular engel tanımıyor

Genetik farklılık nedeniyle ailelerin desteğiyle yaşamını sürdüren down sendromlu bireyler, sporda elde ettikleri başarılarla dikkati çekiyor. Sporcular, çeşitli branşlara başarılarıyla damga vuruyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Down sendromlu sporcular engel tanımıyor

Önemli başarılar elde ettiler

Yüzme, cimnastik, atletizm, buz pateni gibi zorlu spor branşlarını aileleri ve eğitmenlerinin desteğiyle sürdüren down sendromlu sporcular, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde ettikleri başarılarla boy gösteriyor.

Ailesinin kaslarının gelişimi için 5 yıl önce yüzme kursuna yazdırdığı 17 yaşındaki down sendromlu İrem Öztekin, Fransa'nın başkenti Paris'teki Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda, 50 ve 100 metre kelebekte kendi yaş grubunda 2 dünya rekoru ve 5 madalya sahibi oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER