Depremzedelere konut için tarih verdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'daki kalıcı afet konutların bulunduğu bölgelerde helikopterle havadan incelemelerde bulunduktan sonra bir otelde basın toplantısı düzenledi.

F5HABER F5HABER
Depremzedelere konut için tarih verdi

Her şeyin planlandığı gibi yürütüldüğünü kaydeden Atalay, "Aksayan bir şey yok. Verdiğimiz takvimlere uygun çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Van'daki 35 konteyner kentte, 175 bin kişinin yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Atalay, Van ve Erciş'te konteynerların kurulmasına harcanan paranın 420 milyon lira olduğunu belirterek, "Elektrik parası da 136 milyon lira. Hem ısınma, hem mutfak hepsi elektrikle sağlanıyor. Bunu da biz karşılıyoruz" diye konuştu.

Kalıcı konutların hazır olmasının ardından konteyner kentlerin kaldırılacağını ifade eden Atalay, hak sahiplerinin konutların Ağustos ayı sonunda başlayarak teslim edeceklerini bildirdi.

Kalıcı konutların çok erken zamanda planlandığını, depremden 39 gün sonra ilk ihalenin yapıldığını anımsatan Atalay, Van merkezde 10 bin 443 kalıcı konutun yapımının devam ettiğini, Edremit, Kalecik, Bostaniçi, Akköprü'de de kalıcı konut inşaatlarının sürdüğünü söyledi.

Van yenileniyor

Kalıcı konut bölgelerinin, jeolojik etütler yapıldıktan sonra belirlendiğini kaydeden Atalay, "Van, Erciş, köylerimizin hepsinin jeolojik etütleri yapıldı, planları tekrar gözden geçirildi. Belediyelerimizle bir protokol yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, şehircilik planlarını yürütüyor. Bir manada Van ve Erciş, köylerimiz baştan sona yenileniyor. Şu anda Erciş'te 4 bin 888 konut yapılıyor. Çok hızlı şekilde yürüyor. Bunlar zamanında teslim edilecek" dedi.

Depremde hasar gören köylere de toplam 8 bin konut ve 3 bin 200 ahır yapılacağını dile getiren Atalay, tamamen yıkılan 3 köyden ikisinin güvenilir bölgeye taşınacağını kaydetti.

Özgür Suriye ordusu iddiası

Atalay, Özgür Suriye Ordusunun Türk Kızılayı'na ait malzemeleri kullandığına dair uluslararası basında haberler yer aldığının hatırlatılması üzerine Atalay, böyle birşey olmadığını söyledi.
AA

SONRAKİ HABER