Fenerbahçe finale çıktı

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdırdı

F5HABER F5HABER
Fenerbahçe finale çıktı

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında Polonya'nın Zamek Tarnobrzeg ekibine 3-2 yenilmesine karşın, iki maç sonunda elde ettiği set averajıyla finale adını yazdıran taraf oldu.

İlk maçı deplasmanda 3-2 kazanan ve +4 set averajı elde eden Fenerbahçe, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda yapılan rövanş karşılaşmasını ise 3-2 kaybederken, rakibinden +1 set averajı daha kazandı. İki maç sonunda +5 set averajına sahip olan sarı-lacivertli ekip finale yükselmeyi başardı.

Fenerbahçe'de ilk maçı Viktoria Pavlovich, Jia Jun'ya karşı 3-0 kazanırken, ikinci maçta ise Melek Hu, Han Ying'e 3-0 yenildi ve skor 1-1 oldu. Üçüncü müsabakada Ching Cheng, Renata Strbikova'yı 3-0'la geçip sarı-lacivertli ekibi 2-1 öne geçirdi. Ardından yapılan müsabakada ise Viktoria Pavlovich, Han Ying'e 3-2 yenilince, skorda yeniden eşitlik oluştu: 2-2. Ancak deplasmandaki ilk maçtan 4 set averajı bulunan sarı-lacivertli ekip, son müsabaka öncesi finale çıkmayı garantiledi.

Eşleşmenin son oyununda Melek Hu'nun Jia Jun'a 3-2 mağlup olmasına ve maçın skorunun da  3-2 konuk ekip lehine gerçekleşmesine rağmen, sarı-lacivertli ekibin deplasmanda aldığı galibiyet ile elde ettiği +5 set averajı kendisini finale taşıdı.

Son iki sezonu ETTU Kupası şampiyonu olarak tamamlayan sarı-lacivertli ekip, ilk kez katıldığı ETTU Şampiyonlar Ligi'nde de adını finale yazdırarak başarılı performansını devam ettirdi. 

Fenerbahçe, lider tamamladığı A Grubu'nda da karşı karşıya geldiği Alman ekibi Berlin Eastside takımına karşı finalde mücadele edecek ve ilk maçı 7-9 Mart tarihlerinde deplasmanda, rövanş maçını ise 21-23 Mart tarihlerinde İstanbul'da oynanacak.

Almanya temsilcisine karşı gruptaki ilk maçını deplasmanda 3-2 kaybeden sarı-lacivertliler, ikinci maçı ise evinde 3-1 kazanmıştı. Her iki ekibin de 10'ar puanla tamamladığı grupta Fenerbahçe set averajıyla lider, Berlin Eastside ise ikinci olmuştu.

SONRAKİ HABER