için kaldı

Suriyeliler "güvenli bölge"yi bekliyor

Halep'in Azez ilçesinde yaşayan Arap ve Türkmenler, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan "güvenli bölge"nin hayata geçirilmesini bekliyor.

F5HABER F5HABER
Suriyeliler "güvenli bölge"yi bekliyor

HALEP (AA) - Halep'in Azez ilçesinde yaşayan Arap ve Türkmenler, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan "güvenli bölge"nin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor.

Türkiye, Suriye sınırında DAEŞ'ten arındırılması hedeflenen "güvenli bölge"ye ilişkin girişimlerini sürdürüyor. 

Son günlerde DAEŞ ile muhalifler arasında yoğun çatışmalara sahne olan Azez ilçesinin Türkiye sınırına yakın köylerinde yaşayan Suriyeliler ise bu planın ivedilikle hayata geçirilmesini istiyor. 

Esed rejimi ve DAEŞ tehdidi altında hayatını sürdüren Azez halkı, Türkiye'nin ortaya koyduğu planın bölgeye huzur getireceğine inanıyor. 

Azez'de inşaat malzemesi ticaretiyle uğraşan Ahmet Yasin, "Özellikle uçuşa yasak bölge uygulamasının getirilmesi halinde, başta DAEŞ olmak üzere rejim, PYD gibi örgütlerin Arap ve Türkmenlere yönelik tehciri sonu bulacak. Bunun yanında Esed'in bombardımanının önüne geçilecek. Yaklaşık 4 yıldır bombalar altında yaşam sürüyoruz. Burası, Türkiye'ye çok yakın bir yerleşim birimi. Halk en çok varil bombalarından korkuyor. Türk hükümetinden güvenli bölgeyi bir an önce oluşturarak topraklarımızı ele geçirmeye çalışan DAEŞ ve PYD'yi engellemesini istiyoruz" dedi.

Kemal Mustafa ise "Sürekli patlamalar ve çatışma sesleri duyuyorsunuz. Burası yıllardır Türkmen bölgesi. Türk devleti gelip bize yardım ederse rahat etmiş oluruz. DAEŞ ve Esed'den kurtulmak istiyoruz. Türk devleti bize yardımcı olursa bu zulümden kurtuluruz" ifadesini kullandı. 

Meryem Yasin de Türkiye'nin güvenli bölge planını desteklediklerini söyledi.

SONRAKİ HABER