için kaldı

Terör örgütü camiyi 'üs' gibi kullanmış

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir caminin, terör örgütü PKK mensuplarınca "örgüt merkezi" gibi kullanıldığı ortaya çıktı.

F5HABER F5HABER
Terör örgütü camiyi 'üs' gibi kullanmış

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından örgüt merkezi gibi kullanıldığı belirlenen camide çok sayı mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Abdulkadir Paşa ve Fırat Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarınca açılan hendeklerin kapatılması sırasında hendeğe yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 polisin yaralandığı patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Abdulkadir Paşa Mahallesi'ndeki Hacı Şemsettin Yusma Camisi'nin teröristlerce mühimmat deposu olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Cami içi ve çevresinde yapılan incelemede, üstü seccade ile örtülü çok sayıda roketatar, uzun namlulu silah, bu silahlara ait mermi, molotofkokteyli ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde de söz konusu mahallelere yönelik operasyonda, 250 kilo A4 patlayıcı, 2 roketatar, 3 uzun namlulu silah ve bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, tabanca, pompalı tüfek, bomba süsü verilmiş paket, 35 molotofkokteyli ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve kıyafetler ele geçirilmiş, 14 kişi de gözaltına alınmıştı.

SONRAKİ HABER