TSK'da komuta kademesi belli oldu

Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar getirildi. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal oldu.

F5HABER F5HABER
TSK'da komuta kademesi belli oldu

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını açıkladı.

Kalın'ın verdiği bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar yeni Genelkurmay Başkanıoldu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanlığına, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Yüksek Askeri Şura üyesi oldu.

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ege Ordusu Komutanlığına getirildi.

Terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltildiğini, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatıldığını belirten Kalın, emeklilik işlemleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) ilgilendiren diğer konuların da görüşülerek, karara bağlandığını söyledi.

Kalın, YAŞ'ta alınan kararların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak, 30 Ağustos 2015'ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri uzatılan general ve amirallerin yeni görevlerinin yüce millete, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Kalın, büyük bir özveri ve onurla görevini tamamlayarak 30 Ağustos'tan itibaren görevlerinden ayrılacak Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Kalın, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve kahraman ordusu TSK'ya görev süresi boyunca büyük hizmetler veren Orgeneral Necdet Özel'e ayrıca teşekkür ederek, bundan sonraki hayatında kendisi ve ailesine başarı ve mutluluklar diledi.

-"Hiçbir gerekçesi yok, normal prosedür işledi"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, şunları kaydetti:

"Alınan kararlar çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar Genelkurmay Başkanlığı'na, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi bir yıl uzatılmıştır. Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal Hava Kuvvetleri Komutanlığına, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi Jandarma Genel Komutanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk Yüksek Askeri Şura Üyeliğine, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar 1. Ordu Komutanlığına, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep Ege Ordusu Komutanlığına, 30 Ağustos 2015'ten geçerli olmak üzere orgeneralliğe terfi ettirilen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş Üçüncü Ordu Komutanlığına, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral İhsan Uyar Orgeneral rütbesiyle aynı göreve ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele Oramiral rütbesine yükseltilerek, aynı göreve atanmışlardır."

YAŞ'ta alınan diğer kararların Genelkurmay Başkanlığınca açıklanacağını vurgulayan Kalın, atanan kişilerin TSK'ya, millete ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Bir gazetecinin açıklamanın gecikmeli yapıldığını ve bunun bir gerekçesinin olup olmadığını sorması üzerine Kalın, "Hiçbir gerekçesi yok, normal prosedür işledi. Cumhurbaşkanımız kabullerini yaptı, görüşmelerini tamamladılar, biz de açıklamamızı yaptık" dedi.

SONRAKİ HABER