“Halep’e Yol Ver” konvoyu Hatay’da

Memur-Sen tarafından "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde toplanan yardımları taşıyan tırlar, konvoy halinde Hatay'a ulaştı.

F5HABER F5HABER
“Halep’e Yol Ver” konvoyu Hatay’da

Memur-Sen tarafından "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde toplanan yardımları taşıyan tırlar, konvoy halinde Hatay'a ulaştı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Antakya-Reyhanlı çevre yolunda yaptığı konuşmada, Kayseri'de yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Tırlara insanlığı yüklediklerini ifade eden Yalçın, "Yönümüz Halep. İnsanlık, barış, adalet için yola düştük. Rusya, İran ve Suriye'den oluşan zulüm ve vahşet çetesi Halep'i yıktı. Bedenleri küçük, yürekleri büyük çocukların haykırışlarını unutmayacağız. Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin kurşunlarla susturulduğu bir dünyada bu vahşete şahitler olarak sessiz kalmayacağız. Dünya sussa biz yine susmayacağız. Hakkı haykıracağız ve mazluma el uzatmaya devam edeceğiz. Zulmün ve zalimin karşısında durma onurunu her zaman ayakta tutacağız" dedi.

"Halep'e yol açmak için yoldayız" diyen Yalçın şöyle devam etti:

"Büyük Memur-Sen ailesi olarak '81 ilden 81 tır' diye çıktığımız yolculukta bu rakamın üstüne çıkan duyarlı teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu millet büyük bir millet, 3 milyon kardeşini bağrına basan bir millet, 'bin 200 sığınmacı kapısına dayandı' diye referanduma giden ya da sınırlarından bir mülteci geçmişse ona insanlığın en çirkin yüzünü gösteren aymazlar utansın. Halep'e medeniyet coğrafyasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Halep'e özgürlük kendiliğinden gelmeyecek, onurlu insanların direnişiyle gelecek. İman varsa imkan vardır."

Konuşmanın ardından yola çıkan yardım tırları dualar eşliğinde Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER