Sığınmacı çocukların barış ezgileri İzmir'den yükselecek

İzmir'de çoğunluğu Suriyeli sığınmacılardan oluşan "Dünya Mülteci Çocuk Korosu", müzik ve melodilerle dünyaya barış mesajı verecek.

F5HABER F5HABER

Sığınmacı çocukların barış ezgileri İzmir'den yükselecek

İZMİR (AA) - Bodrum'da kıyıya vuran Aylan bebek ve İzmir'de bir esnafın şiddetine uğrayan Suriyeli Hasan Hantumani'nin görüntülerinden etkilenen müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, geçen yıl "Dünya Mülteci Çocuk Korosu" kurdu.

İzmir'deki sığınmacı aileleri evlerinde ziyaret eden ve projesinden bahseden Dayanç, kısa süre sonra 9 yaşındaki Hasan Hantumani ile çoğunluğu Suriyeli olmak üzere yaşları 8 ile 12 arasında 25 çocuğa ulaştı.

Yaklaşık bir yıldır eğitim alan, yeteneklerine göre gitar ve piyano dersi de verilen çocuklar, 8 Nisan'da İzmir Atatürk Kültür Merkezinde ilk kez sahne alacak.

Her hafta cumartesi Bozyaka Kültür Merkezinde bir araya gelen korodan şimdi barış ezgileri yükseliyor.

Dayanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikle evrensel mesajlar vermeyi amaçladığını dile getirdi.

Özellikle Aylan bebek ve Suriyeli Hasan'ın yaşadıklarından çok etkilendiğini belirten Dayanç, "Daha önce engelli ve hasta çocukların ve şiddet mağduru kadınların sorunlarını müzikle ifade etmeye çalıştım. Bu yıl ise savaş mağduru çocukların barışa olan özlemini İzmir'den dünyaya duyurmak istiyorum." dedi.

"Bestelerle Barışa Yolculuk" ismini verdiği projede çocukların Türkçe ve Arapça şarkılar söylediğini ifade eden Dayanç, savaş mağduru insanların sesini dünyaya duyurmak istediğini kaydetti.

Sığınmacı çocuklara umut olmaya çalıştığını anlatan Dayanç, "Projemiz, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından da destekleniyor. İnşallah 8 Nisan'daki konserimize Başbakan Binali Yıldırım'ı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet edeceğiz. Bu vesileyle İzmir'den dünyaya barış mesajları ulaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER