için kaldı

Şemdinli'de teröre tepki yürüyüşü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde düzenlenen yürüyüşle terör protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen yüzlerce kişi, sloganlar attı.

F5HABER F5HABER
Şemdinli'de teröre tepki yürüyüşü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde düzenlenen yürüyüşle terör protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen yüzlerce kişi, sloganlar attı.

Yoğun kar yağışı altında Şemdinli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde biraraya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü. Şemdinli Cumhuriyet Caddesi'nden Serment Caddesi'ne, oradan da İlçe Emniyet Müdürlüğü kavşağına gelen kalabalık, yürüyüşü başlattıkları Şemdinli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde bitirdi. Yürüyüşe Şemdinli Kaymakamı Tunahan Çil, askeri yetkililer, Derecik Belde Belediyesi Başkanı Ekrem Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, kurum amirleri, memurlar, korucular ve ilçe halkı katıldı.

Şemdinli Korucular Derneği Başkanı Feyzullah Şen, yürüyüş sonrası kısa bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik için biraraya geldiklerini belirten Şen, "Teröre karşı tek yürek olmak, bir olmak ve birlik olmak için toplandık. Yıllardır kardeşi kardeşe kırdıran ocaklara ateş düşüren düşmanlarımızın taşeronluğunu yapan tüm terör örgütlerini bir kez daha kınıyorum. Bizler inadına al bayrağın altında kardeşçe nasıl yaşanacağını göstermek için buradayız. Milletimizin sahip olduğu en önemli şey üzerinde yaşadığı vatan toprağı, gölgesinde huzur bulduğu al bayrağıdır. Gün birbirimize sahip çıkma günüdür. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

(DHA - Azer DEMİR)
SONRAKİ HABER