Borsa günü yükselişle tamamladı

-Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,79 yükselişle 76.030,78 puandan tamamladı

F5HABER F5HABER
Borsa günü yükselişle tamamladı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,79 yükselişle 76.030,78 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 597,45 puan artarken, toplam işlem hacmi 3,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,16, holding endeksi yüzde 0,93 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,71 ile sigorta, en çok düşen ise yüzde 1,58 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Analistler, düşüş eğilimini devam ettiren döviz kurları ve faizler ile Avrupa borsalarındaki yüzde 1,5'i aşan yükselişten destek bulan BIST 100 endeksinin 75.500 direncini kırmasının pozitif görünümü yarına taşıyabileceğini ifade etti.

Yarın yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ile ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini aktaran analistler, yurt içinde ise yarın açıklanması beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları ve sanayi üretimi verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, ekimde arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,8 gerilemesini öngörüyor.

Öte yandan, ekim ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 0,8 ve mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 0,6 artacağı tahmin ediliyor.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1, mevsim ve takvim etkisi arındırılmış sanayi üretimi endeksi de bir önceki aya kıyasla yüzde 3,8 azalmıştı.

SONRAKİ HABER